Cum se usuca frunzele de tutun

 După ce planta este recoltată pentru frunze și înainte de a fi gata de utilizare, tutunul din frunze întregi trebuie mai întâi să fie bine uscat. Uscarea tutunului este un proces care schimbă culoarea frunzelor și reduce conținutul de clorofilă. Acest lucru permite o aromă și un miros mai puțin dur și mai plăcut.


Primul pas, uscarea, necesită agățarea frunzelor de un suport de tulpini. Puteți aduna frunzele recoltate în una până la patru ciorchini de frunze și le puteți lega cu sarma sau ata  la tulpini. Asigurați-vă că există mult flux de aer între frunze. Dacă frunzele se lipesc, se vor mucegăi. Procesul de uscare durează aproximativ trei până la patru săptămâni.


Uscarea joacă un rol major în definirea calității și caracterului final al frunzei de tutun. 


Tutunul Virginia este uscat cu ardere, ceea ce înseamnă că frunzele sunt atârnate în hambare de întărire, unde este generat aer încălzit pentru a usca frunzele. Pe măsură ce își pierd umiditatea, își dezvoltă aroma, textura și culoarea distincte. 


Tutunul Burley se întărește cu aer prin agățarea frunzelor în hambare bine ventilate, iar tutunul este lăsat să se usuce pe o perioadă cuprinsă între patru și opt săptămâni. 


Tutunul oriental este vindecat de soare prin agățarea frunzelor afară la soare timp de aproximativ două săptămâni.

Mai multe, urmariti si in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii