Cand se planteaza ceapa de toamna. Ce trebuie sa stii !

 



În ceea ce privește temperaturile, ceapa ( Allium cepa ) este o plantă rezistentă, care poate crește aproape în orice perioadă a anului. Majoritatea oamenilor le plantează fie la începutul primăverii pentru o recoltă la începutul verii, fie multe plantează semințe la sfârșitul verii sau la începutul toamnei pentru o recoltă de primăvară iernată.

Cât de târziu în an puteți planta ceapa?

 Cu cât amânați plantarea cepei în sau in toamna primăvară, cu atât plantele voastre de ceapă vor fi mai mici când vor începe să-si formeze bulbii, ceea ce înseamnă ceapă mai mică. Dacă așteptați prea mult, plantele nu vor avea suficient timp să se maturizeze înainte de a începe sa-si formezebulbul. Vă recomandăm să plantați ceapa începută (transplant) sau așezat în pământ cu cel puțin o lună înainte de ultimul îngheț pentru plantarea de toamna. 


Pentru plantarea de toamnă pentru o recoltă de primăvară anul viitor, puteți planta semințe la sfârșitul verii (6-8 săptămâni înainte de primul îngheț) sau puteți planta semințe sau începe la începutul toamnei (4-6 săptămâni înainte de primul îngheț). 

 Ceapa are nevoie de plin soare? 

Ceapa are nevoie de lumină solară completă și directă nu numai pentru a crește, ci și pentru a semnala procesul de bulbare.

Mai multe , in videoclipul de mai jos :

Comentarii