Cum pregatim si pastram muscatele peste iarna

 


Înainte de a vă aduce plantele de mușcate înăuntru pentru iarnă, asigurați-vă că le examinați bine mai întâi. Curăță toate frunzele moarte sau florile moarte și caută semne de dăunători și boli precum rugina.  De asemenea, puteți încerca să pulverizați cu un fungicid numit Dithane945. 

Lumina este încă importantă iarna, așa că plasați-vă plantele de iernat într-un loc luminos și însorit. Dacă plantele tale sunt la peste trei metri distanță de fereastră, ele primesc cu 50% mai puțină lumină! Dacă mușcatele tale sunt deja în ghivece, toamna, înainte de sosirea înghețului, aceste ghivece pot fi pur și simplu mutate sub acoperire într-un loc ușor, aerisit și ferit de îngheț, cum ar fi o seră cu o temperatuta de peste 5 grade celsius.




Tăiați muscata aproximativ o treime din inaltimea ei. De asemenea, îndepărtați toate zonele moarte, deteriorate și nesănătoase pe care le vedeți. Udă bine vasul și pune-l într-o zonă răcoroasă, dar bine luminată a casei tale. Dacă nu aveți o seră sau solar, pot fi cumpărate ghivece mai mici în interiorul casei și așezate pe un pervaz însorit. Puneți-le într-o zonă care este parțial soare și udă-le la fiecare 2-3 săptămâni, menținându-le la aproximativ 50% umiditate. La fel ca majoritatea celorlalte plante, ele rămân latente pe timpul iernii pentru a-și păstra energia pentru sezonul de creștere.




Aveti grijă să se asigure că rădăcinile plantelor sunt umede, dar niciodată umede în timpul iernii. Aerisiți cât mai des posibil pentru a menține uscată atmosfera din jurul plantelor. Dacă nu permiteți aerului să se miște, plantele voastre vor ajunge într-o grămadă mucegăită și putrezită. Radiatoarele electrice automate cu ventilator sunt cele mai bune, deoarece mișcă aerul în jur, în același timp, cresc temperatura aerului. Mușcatele trebuie să fie păstrate fără îngheț, așa că sunt foarte economice pentru a ierni în seră. Cu toate acestea, vă recomandăm să folosiți un încălzitor pentru a vă asigura că temperaturile rămân peste zero. Dacă încălzitorul dvs. are un termostat, setați-l la 5°C . Dacă tulpinile devin înghețate, atunci planta va muri și nu se va recupera! Verandele, solarele sau serele sunt, de asemenea, locuri excelente pentru a vă păstra pelargoniile fragede pe timpul iernii.


Mai multe, in videoclipul de mai jos:

Comentarii