Radacina de papadie - cand se recolteaza si la ce foloseste ?

 




Contrar credinței populare, păpădiile nu sunt doar buruieni de grădină. De fapt, oamenii au folosit planta pentru a ajuta la tratarea bolilor timp de câteva secole.

1. Furnizarea de antioxidanți 

Antioxidanții lucrează pentru a neutraliza efectele nocive ale radicalilor liberi. Corpul uman produce radicali liberi în mod natural, dar aceștia provoacă daune prin accelerarea îmbătrânirii sau progresia anumitor boli. Păpădia conține beta-caroten , care este un antioxidant care ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor. Se arată că carotenoizii precum beta-carotenul joacă un rol vital în reducerea daunelor celulare. Floarea păpădiei este, de asemenea, plină de flavonoide și polifenoli, care sunt alte tipuri de antioxidanți. 


 2. Reducerea colesterolului

 Păpădia conțin compuși bioactivi care pot ajuta la scăderea colesterolului unei persoane . Cercetările efectuate in vivo și in vitro au arătat că păpădia poate ajuta la reducerea lipidelor din sânge. Aceasta poate include lipide, inclusiv colesterol și trigliceride. Este posibil ca oamenii să poată folosi păpădia pentru a ajuta la tratarea colesterolului ridicat, dar mai multe cercetări sunt încă necesare. 

 3. Reglarea glicemiei 

Există unele dovezi care sugerează că păpădia conțin compuși care pot ajuta la reglarea zahărului din sânge. 

 4. Reducerea inflamației Unele studii indică faptul că extractele și compușii de păpădie pot ajuta la reducerea inflamației din organism. 

 5. Scăderea tensiunii arteriale Există puține cercetări care să susțină utilizarea păpădiei pentru scăderea tensiunii arteriale . Cu toate acestea, frunzele de păpădie sunt o sursă bună de potasiu . Există dovezi clinice care arată că potasiul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale. 

 6. Sprijinirea pierderii în greutate Unii cercetători au propus că păpădia ar putea ajuta oamenii să-și atingă obiectivele de slăbire. Cercetătorii cred că compușii găsiți în planta de păpădie pot promova metabolismul îmbunătățit al carbohidraților șiredus

 7. Reducerea riscului de cancer

 Unele cercetări limitate, dar pozitive, au indicat că păpădia poate ajuta la reducerea creșterii anumitor tipuri de cancer . Până acum, studiile au analizat impactul păpădiei asupra creșterii cancerului în eprubete și au descoperit că poate ajuta la încetinirea creșterii anumitor tipuri de cancer - extractul de păpădie poate ajuta la reducerea creșterii cancerului de ficat. Alte cercetări au arătat beneficii similare pentru cancerul de colon , cancerul de sân, cancerul pancreatic și cancerul de prostată. 


 8. Întărirea sistemului imunitar 

Există tot mai multe dovezi care sugerează că păpădia poate ajuta la întărirea sistemului imunitar. C

 9. Sprijinirea digestiei 

Unii oameni folosesc păpădia ca remediu tradițional pentru constipație și alte probleme de digestie. O rozătoarestudiuSursă de încredereinvestigarea efectului păpădiei asupra digestiei a constatat că anumiți compuși chimici prezenți în păpădie au îmbunătățit golirea gastrică. 

 10. Menținerea pielii sănătoase - unele cercetări indică faptul că păpădia poate ajuta la protejarea pielii de daunele solare. 

 11. Promovarea sănătății ficatului - cCercetările arată că păpădia poate ajuta la prevenirea și tratarea unor boli hepatice. 

Mai multe , urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii