Fertilizarea cu ingrasaminte naturale a usturoiului plantat toamna

 Usturoiul iubește o poziție însorită în sol fertil, bine drenat. Alegeți un loc care nu a fost folosit pentru a crește alți membri ai familiei allium în ultimii doi ani pentru a evita răspândirea bolilor. Usturoiul nu este pasionat de solul acid, așa că, dacă știți că solul este acid, încercați să adăugați niște var sau cenușă de lemn în sol înainte de plantare pentru a ajuta la creșterea pH-ului acestuia. 

 Îmbunătățiți solul cel puțin anual cu o mulțime de compost bogat, bine putrezit, care poate fi adăugat în sol ca mulci sau săpat. De asemenea, îmi place să adaug o împrăștiere de îngrășământ organic de uz general la momentul plantării pentru a îndepărta plantele. la un început bun. 

În timp ce usturoiul adoră o poziție caldă, coaptă la soare, are nevoie de o perioadă de răcire pentru a-l pregăti pentru creștere - fără el, pur și simplu nu va forma un bulb adecvat. Din acest motiv, cel mai bun moment pentru a-l planta este toamna, așa că are o iarnă decentă în față, iar cu cât le poți pune mai repede în pământ, cu atât mai bine, deoarece asta înseamnă mai mult timp de creștere și bulbi mai mari. Unul dintre cele mai importante aspecte pentru a obține o cultură de usturoi cu adevărat bună este alegerea locului potrivit de plantare. Viitorul pat trebuie să fie puțin deasupra nivelului restului grădinii de legume. Astfel, usturoiul va fi protejat de zăpada topită, ceea ce va împiedica putrezirea căpățânilor.
Toamna, grădinarii experimentați recomandă să nu se folosească separat îngrășămintele organice și minerale, ci să se pregătească un amestec complex din compost amestecat cu cenusa , 1 cana mare de cenusa la 1 kilogram de compost.

Nu este recomandat sa folosim toamna gunoul de animale ca ingrasamnat pentru usturoi , deoarece va avea capatani slabite si catei alungiti , iar pe de alta parte il poate predispune la a dezvolta boli si ciuperci peste iarna.
In caz ca nu stiati, se recomanda plantarea usturoiului in directia est-vest.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe