Cultivarea salatei verde toamna și începutul iernii

 


Cultivarea salatei verde toamna și începutul iernii este destul de ușor. Este nevoie doar de puțină planificare și protecție de frig pentru a obține o recoltă grozavă de toamnă. Oricui ii place salata verde proaspătă din grădină. De fapt, ne place atât de mult salata verde încât facem tot ce ne stă în putință pentru ca salata să crească în grădină pe tot parcursul anului. Salata verde este, în cea mai mare parte, o plantă cu vreme rece. Majoritatea oamenilor cultivă salată verde ca cultură de primăvară. Totusi, toamna este într-adevăr cel mai bun moment al anului pentru a cultiva salată verde. 

Toamna temperaturile se răcesc, făcându-l momentul perfect pentru creșterea salatei. Și în majoritatea anilor putem obține ca salata verde să rămână gustoasă până la mijlocul lunii decembrie, cu ceva protecție. Selectarea soiurilor este cea mai puțin importantă parte a creșterii salatei verde în toamnă. Cele mai multe salate pe care le cultivați primăvara se vor descurca bine și în toamnă. Dar aș evita salata „cap” și aș rămâne cu salata Iceberg. De obicei se incepe semanarea salatei de toamnă în jurul datei de 1 septembrie și de obicei se termină de recoltat ultima salată de toamnă pe la sfârșitul lunii decembrie. Adică 4 luni, comparativ cu mai și iunie în primăvară. 

 În general, cred că salata verde de toamnă are un gust mai bun. Chiar și atunci când plantele devin mai mari, frunzele rămân fragede și nu devin amare. Cu un cadru rece, iarnă blândă și plantare succesivă bună, puteți prelungi acea recoltă prin iarnă și până în primăvară. Dacă intenționați să creșteți salată verde în toamnă, cel mai important lucru de care trebuie să aveți în vedere este momentul în care plantați acele semințe. Ar trebui să încercați să începeți să obțineți semințe în pământ cu aproximativ 60 de zile înainte de prima dată la îngheț. Salata verde este rezistentă, dar nu este super rezistentă. Poate suporta câteva nopți de îngheț, dar se va transforma rapid în ciupercă dacă rămâne neprotejat pentru prea multe seri cu temperaturi sub zero.

Mai multe depre semanarea salatei verzi toamna, in videoclipul de mai jos :

Comentarii