Pasta de brusture - efect rapid impotriva durerilor si inflamatiilor

 Radacina de brusture este excelenta in tratarea inflamatiilor si durerilor. Este indicata pentru dureri articulare , luxatii , entorse, inflamatii si orice zona dureroasa care implica aparatul locomotor, muschi , tendoane si oase.

Radacina de brusture este ideala pentru recoltare toamna dar se poate recolta si in alt moment al anului daca este nevoie. Daca apre o durere articulare primavara, recoltam atunci radacina si nu asteptam 6 luni pana toamna.

Cel mai indicat moment pentru a recolta radacina este mijlocul lunii  octombrie, dupa ce s-au rscat semintele. Planta de brusture ar trebui sa fie matura , in varsta de cel putin 1 an.

Radacina de brusture se spala in apa rece, pana apa devine curata. Nu indepartam negreala specifica radacinii de brusture. Se taie marunt sau se da prin razatoare. Se pune intr-un bol, se adauga 1 lingura de ulei la o racanina de brusture. Uleiul trebuie sa fie presat la rece sau sa fie de masline extravirgin.

Se trece prin blender pana se obtine o pasta groasa, omogene, Pasta se aplica in strat gros peste zona afectata si se acopera cu un tifon. Dupa cateva ore se indeparteaza si se aplica din nou.

Pasta se poate pastra la frigider, in recipient de sticla inchis, pana la sase saptamani sau pana incepe sa prinda un miros care indica ca nu mai este buna.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii