Plantarea de toamna a patrunjelului - ofera mai multa recolta decat cel plantat de primavara

 

Originar din Europa, pătrunjelul este una dintre cele mai hrănitoare si mai folosite plante aromatice. O sursă excelentă de vitamine A și C, conține și niacină, riboflavină, fier și calciu. De asemenea, pătrunjelul este cunoscut a fi o plantă de încredere cu auto-însămânțare. Această plantă populară, cu aromă delicată, nu este doar esențială în gătitul creolă și cajun, dar a devenit o parte importantă a bucătăriilor din întreaga lume. 

Ușor de cultivat, pătrunjelul trebuie să fie plantat de oricine gătește în mod regulat. Plantele din această familie produc flori într-o inflorescență cu formă distinctă numită umbela (furnizează vechiul nume de familie, Umbelliferae). Pătrunjelul plantat în toamnă oferă mult mai multă recoltă decât pătrunjelul plantat primăvara, așa că acum este cel mai bun moment pentru a planta semințe sau transplanturi. Cultivați pătrunjel în paturi care primesc parțial umbră până la plin soare (patru până la opt ore de soare direct). Plantați în paturi bine pregătite și îmbogățite cu materie organică. 

Fertilizarea ocazională (urmați instrucțiunile de pe ambalaj ale produsului pe care îl utilizați) va încuraja creșterea abundentă pentru recoltare. Dacă aveți nevoie de mult pătrunjel, plantarea semințelor este o modalitate mai economică de a produce un număr mare de plante. Puteți planta semințe direct în grădină sau în apartamente sau ghivece pentru a produce transplanturi. Acoperiți semințele cu pământ aproximativ 2 cm adâncime. Udați suficient de frecvent pentru a menține solul umed, iar semințele ar trebui să fie ridicate în două sau trei săptămâni.

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe