Plantarea de toamna a patrunjelului - ofera mai multa recolta decat cel plantat de primavara

 

Originar din Europa, pătrunjelul este una dintre cele mai hrănitoare si mai folosite plante aromatice. O sursă excelentă de vitamine A și C, conține și niacină, riboflavină, fier și calciu. De asemenea, pătrunjelul este cunoscut a fi o plantă de încredere cu auto-însămânțare. Această plantă populară, cu aromă delicată, nu este doar esențială în gătitul creolă și cajun, dar a devenit o parte importantă a bucătăriilor din întreaga lume. 

Ușor de cultivat, pătrunjelul trebuie să fie plantat de oricine gătește în mod regulat. Plantele din această familie produc flori într-o inflorescență cu formă distinctă numită umbela (furnizează vechiul nume de familie, Umbelliferae). Pătrunjelul plantat în toamnă oferă mult mai multă recoltă decât pătrunjelul plantat primăvara, așa că acum este cel mai bun moment pentru a planta semințe sau transplanturi. Cultivați pătrunjel în paturi care primesc parțial umbră până la plin soare (patru până la opt ore de soare direct). Plantați în paturi bine pregătite și îmbogățite cu materie organică. 

Fertilizarea ocazională (urmați instrucțiunile de pe ambalaj ale produsului pe care îl utilizați) va încuraja creșterea abundentă pentru recoltare. Dacă aveți nevoie de mult pătrunjel, plantarea semințelor este o modalitate mai economică de a produce un număr mare de plante. Puteți planta semințe direct în grădină sau în apartamente sau ghivece pentru a produce transplanturi. Acoperiți semințele cu pământ aproximativ 2 cm adâncime. Udați suficient de frecvent pentru a menține solul umed, iar semințele ar trebui să fie ridicate în două sau trei săptămâni.

Comentarii