Cand se planteaza usturoiul de toamna ?

 


Când vine vorba de plantarea usturoiului în toamnă, câteva sfaturi simple vor ajuta la creșterea unei culturi incredibile care este gata să fie recoltată la începutul verii viitoare. Fie că plantati usturoiul toamna sau primăvara, afânarea solului, spargerea ”cojii” pământului, va lăsa aerul să pătrundă la rădăcini. Ca usturoiul să se dezvolte bine și să obțineți căpățâni mari, solul, în care ați plantat usturoiul trebuie să fie moale și aerat, altfel usturoiul nu se va simți confortabil și nu se vor forma căpățâni mari. Cea mai simplă metodă este să afânați după irigare solul dintre rânduri .

La fel ca majoritatea legumelor, usturoiul crește cel mai bine în sol fertil, afanat. Înainte de plantare, lucrați în cantități generoase de compost pentru a ajuta la modificarea solului. Compostul este partenerul perfect pentru cultivarea usturoiului. Nu numai că va ajuta la energizarea solului cu nutrienți, dar ajută și la slăbirea murdăriei pentru a permite o creștere bună a bulbilor. Și la fel ca în cazul tuturor culturilor de rădăcină, solul afanat poate face o mare diferență între produsele de mărime normală sau legumele cu pipernicie. Plantarea usturoiului se efectuează începând cu sfârşitul lunii septembrie, dupa echinoctiul de toamna, octombrie si inceputul lunii noiembrie. 

Bulbii trebuie să reușească să se înrădăcineze, dar să nu să se formeze frunze. Dacă plantăm usturoiul prea devreme, acesta răsare, iar dacă prea târziu, îngheață. Când plantați usturoi, asigurați-vă că țineți capătul ascuțit al fiecărui cățel de usturoi în sus și capătul plat în jos. Vârful punctului este capătul de încolțire și va permite o încolțire rapidă prin sol.

Mai multe despre acest subiect, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe