Cel mai important lucru pentru a obtine usturoi de marimea unui mar !

 Cand vine vorba de plantare usturoiului de toamna cateva sfaturi simple vor ajuta la cresterea culturii si la obtinerea unor bulbi mari si manatosi care sunt gata sa fie recoltati la inceputul verii viitoare.

Cultivarea usturoiului nu este un lucru dificil, dar nici simplu si cu cateva cerinte veti putea obtine capatani de usturoi mari si sanatoase.

Cand vine vorba de cultivarea lui sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le luam in considerare, dar cel mai important este selectarea materialului saditor.

Selectăm cei mai mari dintre bulbii noștri pe care îi recoltăm în iunie pentru a deveni „sămânța” noastră în toamnă. Pur și simplu, cu cât bulbii si cateii sunt mai mari, cu atât bulbii maturi vor fi mai mari atunci când ii recoltați.

Daca plantati usturoi mic din bulbi mici veti obtine usturoi  cu capatani mici , indiferent cat ii fertilizati sau ii udati. Iar daca plantati usturoi cu capatani mari veti obtine bulbi mari de usturoi.

Bineinteles ca mai sunt si alte considerente, timpul de plantare - ustuoiul plantat toamna este mai mare decat cel plantat primavara.
Apoi fertilizarea usturoiului ; sa-i oferim ingrasaminte echilibrate in azot, posfor si potasiu cu compost, gunoi de pasare uscat si cenusa din lemn.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii