Pastrarea merelor peste iarna in mod corect

 


Înainte de a începe procesul de depozitare, asigurați-vă că merele sunt cele care se păstrează bine. Ar trebui să aibă pielea mai groasă și carnea mai tare. Ne gândim la soiuri precum la Granny Smith, McIntosh, Golden Delicious. 
Încercați să culegeți merele înainte de a se coace complet. Este ușor de spus cât de copt este un măr; doar uită-te la culoarea ei și gustă-l. Dacă nu este încă plin de culoare și are încă un gust acrișor, este gata să fie cules pentru depozitare.

Dacă observați semne de vânătăi, putrezire sau crăpături, îndepărtați-le imediat pentru utilizare.  Aceste mere nu se vor păstra bine și, dacă merele putrezesc, vor elibera mai multă etilenă și vor face să putrezească și merele din apropiere.

Cel mai bine este să depozitați fiecare tip de măr în propriul recipient de plastic. Sertarul de jos al unui frigider funcționează cel mai bine, dar dacă nu este suficient spațiu disponibil pentru frigider, un garaj, un beci,  șopron sau altă zonă în aer liber adăpostită este bine. 

Dar este extrem de important să nu lăsați merele să înghețe! Acest lucru le distruge celulele și vor deveni moale atunci când sunt dezghețate. Undeva între 1-3 de grade Celsius este ideal. Asigurați-vă că niciunul nu a cedat la orice fel de putrezire sau vânătăi; eliminați toate cele care încep să dispară.

Mai multe despre depozitarea merelor, in videoclipul de mai jos:

Comentarii