Cum se păstrează fasolea boabe uscată peste iarna

 


Boabele de fasole au nevoie de o atenție sporită în timpul depozitării. În timpul cultivării fasolei, își pot face apariția dăunătorii. Insectele pot afecta boabele și după recoltare, în perioada de stocare. Tocmai de aceea, depozitele mari sunt tratate cu insecticid, în ideea evitării acestui proces.

 Puteți păstra în siguranță fasolea uscată ani de zile într-un loc răcoros, întunecat și uscat. La fel ca majoritatea alimentelor, fasolea este sensibilă la oxigen, lumină, căldură și umiditate. Fasolea uscată poate atrage și gărgărițele, un tip de insectă care depune ouă în interiorul fasolei și poate provoca o infestare. De asemenea, puteți păstra uscate în congelator într-o pungă de congelare sau un recipient etanș. Înghețarea fasolei va ucide orice insectă și va preveni alterarea. Fasolea uscată va rezista la nesfârșit în congelator. 4 sfaturi pentru depozitarea fasolei uscate Luați în considerare aceste sfaturi pentru păstrarea alimentelor pe termen scurt și lung pentru conservarea fasolei: 

Păstrați fasolea în ambalajul lor . Dacă intenționați să folosiți boabele proaspăt achiziționate în prima lună, le puteți păstra în ambalajul original.

 Pune fasolea într-un recipient ermetic . Dacă doriți să păstrați fasolea uscată mai mult de o lună, puneți-le într-un recipient etanș, cum ar fi o pungă de mylar sau un borcan de sticlă. Păstrați fasolea într-un loc răcoros, întunecat și uscat. Ar trebui să reziste trei ani în container. 

Sigilați-vă fasolea cu vid . Puteți sigila sacii de depozitare cu vid pentru fasole pentru a elimina orice exces de oxigen. Fasolea uscată sigilată în vid poate dura cinci ani sau mai mult. 

Adăugați absorbanți de oxigen în recipient . Puteți pune absorbante de oxigen în pungi de depozitare sau recipiente etanșe. Absorbatoarele de oxigen conțin fier și elimină oxigenul din împrejurimile lor, ucigând gândacii. Un absorbant de oxigen vă va asigura ca boabele voastre să se păstreze mai mult de cinci ani.

Congelati fasolea timp de doua saptamani, apoi puneti-o in borcane inchise ermetic.
O altă modalitate sigură este gătirea boabelor într-un cuptor încălzit la 80-90 de grade Celsius timp de 4-5 minute. Dăunătorii mor în timpul încălzirii, iar boabele pot fi depozitate în borcane de sticlă bine uscate și închise.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii