Cum se usucă nucile afara

 



Uscarea nucilor este o necesitate. Dacă fructele sunt lăsate crude, miezul va putrezi, vor dezvolta un miros neplăcut și se vor deteriora rapid. Uscarea este un pas important în pregătirea nucilor pentru depozitare. În primul rând, fructele trebuie colectate iar cojile verzi trebuie îndepărtate din ele.

Uscarea nucilor acasă se face cel mai bine în mod natural. Este potrivit pentru orice număr de fructe. Cu toate acestea, nu toată lumea consideră că are succes. Un rezultat bun și rapid este posibil doar pe vreme însorită. Nucile vor fi gata în câteva zile. Este important să nu existe scăderi de temperatură sau precipitații în timpul perioadei de uscare.

 Regulile procedurii: Răspândiți o cârpă impermeabilă, cum ar fi o prelată sau o folie din plastic pe pământ. Presară nucile într-un singur strat. Se lasă la soare câteva zile. O opțiune bună este să instalați rafturi, astfel încât cultura să nu intre în contact cu solul. Dacă este vreme ploioasă, atunci vă puteți usca în pod, oferind anumite condiții. Trebuie să fie uscat, cald și bine ventilat. Cel mai bine este să împrăștiați fructele pe rafturi pentru a permite aerului să treacă prin strat. 

Periodic este necesar să întoarceți nucile și să verificați gradul de uscare.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :


Comentarii