Ceai de galbenele - beneficii

 


Metoda 1: apă fierbinte + flori uscate 

Puneți aproximativ 1 până la 2 linguri de flori de gălbenele uscate într-o cană rezistentă la căldură și turnați peste ele 1 cană (8 oz/240 ml) de apă fierbinte. Acoperiți cu o farfurie și lăsați la infuzat aproximativ 15 până la 20 de minute. Pentru un ceai de prim ajutor extern mai puternic , folosiți 1/4 până la 1/3 cană de flori de gălbenele uscate la 1 cană de apă fierbinte fierbinte, înmuiată timp de câteva ore sau peste noapte înainte de a strecura. 

 Metoda 2: apă fierbinte + flori proaspete

 Umpleți un borcan termorezistent cu flori proaspete și turnați peste ele apă fierbinte. Acoperiți și lăsați la infuzat până când ceaiul este suficient de rece pentru a fi băut.
Utilizați ca gargară pentru durerile de gât . 

Utilizați ca apă de gură pentru a ajuta la ameliorarea veziculelor, a gingiilor inflamate sau a afte . Înmuiați cârpe mici sau cârpe curate în ceai și aplicați sub formă de compresă pe afecțiuni ale pielii răzuite, mâncărime, zgâriate sau inflamate în alt mod . 

Utilizați cu șervețele de casă pentru bebeluși pentru a ajuta la ameliorarea erupției de scutec . Se strecoară printr-un filtru de cafea și se folosește ca clătire a ochilor pentru mâncărimea ochilor din cauza alergiilor, uscăciunii și a ochiului roz viral. 




Spălați-vă fața cu ceai de galbenele seara, dacă sunt predispuse la acnee și erupții . Turnați puțin într-o baie de picioare, pentru afecțiuni fungice, cum ar fi piciorul de atlet . Adăugați câteva în baia obișnuită pentru a ajuta la calmarea și vindecarea pielii inflamate sau a erupțiilor cutanate. 

Utilizați ca clătire a părului, după șamponare, pentru a atenua stările de mâncărime ale scalpului . Se toarnă într-o sticlă mică de pulverizare pentru a face un spray dezinfectant pentru răni .
Acest ceai poate fi utlizat atât intern, cât și extern. Intern este benefic pentru ameliorarea sau chiar tratarea crampelor musculare, a gastritei, ulcerului, atât cel duodenal, cât și gastric, a bolilor de ficat, hemoroizilor, dar și inflamațiilor de colon. Extern, ceaiul de gălbenele tratează afecțiuni precum: degerături, arsuri, acnee, osteoporoze, dar și micoze.

Mai multe, in videoclipul de mai jos:

Comentarii