De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

 


Selectați fructe sau legume proaspete, ferme, care nu se strice. Utilizați o varietate de legume din piete, caci anumite soiuri din marketuri pot duce la o muratura de proastă calitate. 

 Planificați să murați fructele sau legumele în 24 de ore după recoltare pentru cea mai bună calitate. Dacă produsele nu pot fi folosite imediat, puneți-le la frigider și utilizați-le cât mai curând posibil. 

Folosiți o sare neiodata pentru murătură. Materialul neaglomerant adăugat la alte săruri poate face saramura tulbure. Nu reduceți sarea în murăturile fermentate, deoarece fermentarea corectă depinde de proporțiile corecte de sare și alte ingrediente. Sarea în fulgi variază ca densitate și nu este recomandată pentru utilizare. 

Se recomandă oțetul alb distilat sau de cidru cu aciditate de 5% . Oțetul alb este de obicei preferat atunci când culoarea deschisă este de dorit, ca pentru fructe și conopidă. Nu diluați oțetul decât dacă rețeta specifică așa. Dacă se preferă o muratura mai puțin acra, adăugați zahăr în loc să reduceți oțetul. Cel mai des se folosesc zaharuri albe granulate și cele brune. Zahărul brun dă o culoare mai închisă și o aromă distinctă. Siropul de porumb și mierea pot modifica aroma. 


Pentru fabricarea murăturilor se recomandă o apă moale. Apa foarte dură poate avea un efect nedorit asupra culorii și aromei produselor murate. Cu toate acestea, puțină apă dură poate produce un murat mai ferm. Apa tare poate fi înmuiată oarecum prin următoarea metodă: fierbeți apa timp de cinci minute. Lăsați apa să stea timp de 24 de ore. O altă opțiune este să diluați apa dură cu apă moale. Pentru a dilua, amestecați o parte de apă dură cu două părți de apă moale. 

Utilizați condimente proaspete,  pentru cea mai bună aromă în murături. Condimentele sub formă de pudră pot face ca muraturile să se întunece sau să devină tulbure. 

Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :


Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe