Si totusi, care este cel mai bun ingrasamant natural ?

 


Acest ingrasamant se produce aproape zilnic in aproape fiecare gospodarie. Pe rafturile magazinelor specializate in ingrasaminte natural , gaim un ingrsamant foarte scump demumit blood meal.

Făina de sânge este cam așa cum spune și numele. Este sânge de animal uscat, de obicei sânge de vacă, dar poate fi și sângele oricărui animal care trece prin fabricile de ambalare a cărnii. Sângele este colectat după ce animalele sunt ucise și apoi uscat pentru a face o pulbere.

 Este un îngrășământ solubil în apă care poate fi aplicat sub formă lichidă. Adăugarea lui în sol crește foarte eficient nivelul de azot. Nivelurile de azot tind să fluctueze ușor în sol, deoarece multe plante sunt hrănitoare grele de azot. Acest lucru este deosebit de benefic dacă paturile de plantare sunt folosite an de an și sunt susceptibile la epuizarea nutrienților. 

Prin dezgetarea carnii se obtine apa cu sange care are aceiasi valoare nutritionala pentru sol si pe care o putem folosi in gradina, la pomi , legume si flori. Aceata solutie rănește plantele de legume care sunt hrănitoare grele de azot. Astfel de plante includ sparanghel, broccoli, porumb, castraveți, vinete, bame, pepeni, ardei, dovleci, dovlecei și roșii. Păstrează plantele să fructifice, să înflorească și încurajează frunzișul verde luxuriant. Utilizați îngrășământul din făină de sânge cu miros intens pentru a descuraja cartitele. Îngrășămintele din făină de sânge vă pot ajuta să vă reglați pH-ul solului. Durează 6-8 săptămâni între aplicări. 

Dacă mai multe sezoane de creștere au epuizat solul de nutrienți, făina de sânge poate revitaliza solul într-o stare mai echilibrată. Adăugarea de prea mult azot poate arde plantele, așa că utilizați cu moderație. Eu folosesc ingrasamantul tot timpul anuui, chiar si iarna la ceapa si usturoi. Si acum toamna ,la sfarsitul sezonului de gradinarit il folosesc inca la capsuni , ardei , broccoli si varza. Daca va hotarati sa folositi acest ingrasmant nu va dura mult pentru a-si dovedi eficacitatea asupra legumelor si florilor.

Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii