Dezinfectarea cateilor de usturoi inainte de plantare

 


Usturoiul este una dintre cele mai ușoare culturi pe care le puteți cultiva. În majoritatea regiunilor țării, usturoiul este plantat toamna. Până atunci, multe culturi de vară au fost deja recoltate, lăsând un spațiu liber în grădină. Amintiți-vă doar că patul de usturoi nu va fi disponibil pentru un alt tip de cultură până la sfârșitul verii viitoare, când este timpul să recoltați usturoiul pe care l-ați plantat în toamna  precedentă.
 Pentru a obtine o recolta buna de usturoi , precum si material saditor pentru cultura viitoare trebuie sa creati conditii optime pentru aceasta planta. Inainte de plantarea usturoiului se aleg bulbii mai mari, sanatosi, nedeteriorati , intacti si sunt selectati pentru reproducerea usturoiului. Daca se poate, selectam cei mai mari catei de ustiroi deoarece din ei se fac cele mai mari capatani. Spre deosebire de usturoiul plantat primavara, usturoiul plantat toamna este introdus putin mai adanc. 

De multe ori ustuoiul se imbolnaveste iar mai mult din 80% din cazuri, bolole cauzate de virusi, bacterii sau ciuperci sunt transmise prin seminte sau bulbi. Pentru a preveni acest lucru vom inmuia cateii de usturoi in apa curata, la temperatura camerei timp de cateva ore, 2-3 ore. Iar apoi preparam o solutie dezinfectanta din sare , o lingura de sare la 1 litru de apa in care vom muta bulbii de usturoi si ii vom tine acolo 2-3 ore. Daca nu doriti sa folositi sare , o puteti inlocui cu bicarbonat de sodiu care are acelasi efect. Bulbii de usturoi au o cornee groasa, cu permeabilitate scazuta la apa, astfel incat aparitia frunzelor verzi, tinere , va fi accentuata. Pe scurt aceasta solutie mareste germinatia, scurteaza timpul de germinare , protejeaza impotriva bolilor si daunatorilor.

 Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe