Plantarea spanacului de toamnă

 

Spanacul este notoriu de greu de cultivat în regiunile în care temperaturile de primăvară devin uneori anormal de calde. Doar câteva zile de temperaturi de peste 20 de grade pot face ca spanacul să înflorească, oprind producția de frunze noi și scurtând perioada de recoltare. Cunosc mulți grădinari care au renunțat la creșterea acestei culturi hrănitoare pur și simplu din cauza temperaturilor imprevizibile de primăvară, dar există o modalitate ușoară de a depăși această provocare. 




Mulți grădinari seamănă semințe de spanac primăvara foarte devreme, așa cum se recomandă pe pachetele cu semințe, dar acest spanac semănat de primăvară este cel care deseori se găsește înainte de a avea șansa de a recolta o recoltă decentă de verdeață cu frunze. Plantele tinere pur și simplu nu au suficient timp să crească înainte de vreme și lungimea crescută a zilei le determină să înflorească. Pentru o recoltă mai robustă de spanac, încercați să semănați semințele la sfârșitul verii sau toamna. 

 Spanacul plantat în toamnă care iernează în grădină produce recolte mult mai mari decât semințele plantate primăvara, iar perioada de producție este mult mai lungă. Spanacul este o cultură de sezon rece care preferă cu mult solul rece și temperaturile aerului. Semănând semințe de spanac târziu în sezon, plantele vor crește în restul sezonului de creștere, apoi vor ierna și vor produce o recoltă uriașă în primăvara următoare. 




 Plantarea spanacului de toamnă 

Pentru a planta un semănat de spanac la sfârșitul sezonului, semănați semințele la un centimetru distanță cu opt săptămâni înainte de primul îngheț . Asigurați-vă că plantați soiuri care sunt crescute pentru rezistența la iarnă, inclusiv Olympia, Winter Bloomsdale, Giant Winter și Tyee. 

Păstrați semințele bine udate deoarece spanacul nu germinează bine atunci când temperaturile solului sunt peste 20 grade, iar irigarea frecventă poate ajuta la menținerea solului mai rece. Ajută, de asemenea, umbrirea zonei cu cârpă de umbră sau umbrele în timpul germinării. 

Daca il semanati vara , când sosesc temperaturile răcoroase ale toamnei, plantele tale tinere de spanac vor începe să crească, oferindu-ți probabil o mică recoltă de toamnă. Dacă alegeți să recoltați, asigurați-vă că lăsați intactă coroana plantelor. 

 Spanacul este extrem de rezistent la iarnă. Chiar și plantele tinere pot suporta temperaturi care coboară în mod regulat sub zero. Cu puțină protecție suplimentară pentru iarnă, plantele tale vor trece bine iarna. Pentru a le oferi o protecție suplimentară, acoperiți plantele cu frunze uscate.

Mai multe, urmariti in videoclipul de mai jos :


Comentarii