Amanita muscaria - ciuperca halucinogena

 








Agaric musca, Amanita muscaria , cunoscută și ca buretele muștelor sau muscăriță este o ciuperca halucinogena si trebuie considerat otravitoare. Aceste ciuperci atractive apar adesea în grupuri și sunt o vedere comună în toate tipurile de păduri.Când ies pentru prima dată din așternutul de frunze al podelei pădurii, corpurile de fructe tinere sunt acoperite în întregime de negi albi ascuțiți.Pe măsură ce capacele se extind, pelicula roșie apare până în cele din urmă capacul cuprinde în principal piele roșie cu veruci albe distribuite mai mult sau mai puțin uniform pe suprafața sa. Ploaia abundentă sau chiar contactul cu animalele sunt uneori suficiente pentru a îndepărta o parte sau toți fulgii albi de pe capacul unui agaric de mușcă, așa că este posibil să vedeți câteva exemplare „cheluțe”. Au fost descrise mai multe soiuri de Amanita muscaria . 

Amanita muscaria var. alba este o formă albă rară a ciu[ercii, în timp ce Amanita muscaria var. regalis este o formă maro (mai degrabă decât roșie) pe care multe autorități o tratează acum ca pe o specie separată Amanita regalis . Amanita muscaria var , formosa este familiară oamenilor ; are un capac galben sau galben-portocaliu cu negi gălbui și o tulpină gălbuie. Compușii psihoactivi conținuti sunt, de asemenea, toxine și asta înseamnă că aceasta este o ciupercă otrăvitoare, cel puțin într-o anumită măsură. Consumul de muscarita poate provoca o serie de simptome, de la somnolență, greață și transpirație până la distorsionarea vederii și a sunetelor, euforie și amețeli. 

Aceste efecte sunt foarte variabile nu numai de la o persoană la alta, ci și cu cantitatea consumată și cu puterea (la fel de variabilă) a toxinelor din specimenele individuale .Cu siguranță merită să subliniem din nou că, deși decesele cauzate de otrăvirea cu Amanita muscaria sunt probabil rare, această ciupercă halucinogenă conține toxine, care nu sunt toate distruse prin gătit. Cei doi alcaloizi toxici principali conținuti în ciuperca sunt muscimolul și acidul ibotenic. Aceste substanțe chimice sunt concentrate în principal în capacele ciupercilor; concentrația variază foarte mult cu vârsta și de la specimen la specimen.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii