Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

 



Frunze de varza se pot pastra murate  la borcan foarte simplu :

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmati :

- se indeparteaza cotoarele la varza pentru a se patrunde mai bine

- se prepara o saramura si se pune la fiert (1 lingura de sare neiodata, grunjoasa la 1 l de apa )

- se introduc verzele, pe rand , trei-patru minute

- se indeparteaza cateva frunze, cat se poate, apoi se pune inapoi in saramura

- se indeparteaza partile groase

- le puteti taia in bucati mai mici daca doriti

-pe fundul borcanelor punem ramurele de cimbru sau marar

-se toarna saramura fierbinte(puteti folosi saramura in care ati fiert varza)

- se pun si bete de marar deasupra pentru ca frunzele sa nu iasa din saramura

- se inchid borcanele si se tin sub observatie 2-3 zile pana incepe sa fermenteze apoi se pot duce in beci sau camara

- nu se adauga hrean deoarece va face frunzele tari; mai puteti adauga daca doriti piper boabe si frunze de visin

Mai multe , aflati in videoclipul de mai jos :


Comentarii