Compot de pere pentru iarna



O reteta foarte simpla de compot de pere:

Avem nevoie de pere, zahar, 1 lamaie, apa.

 Se stoarce o lamaie iar sucul se amesteca cu apa si se pune intr-un vas. Aici vom pune bucatile de pere  pentru a sta putin pentru ca sa-si pastreze culoarea frumoasa si sa nu se oxideze.

Se curata perele de codite si cotoare. Daca coaja este cu pete negre , atunci se indeparteaza. Se taie in bucati potrivite si se pun in apa cu lamaie. Se  pregatesc borcanele si se pun bucatile de pere in borcane.

Se adauga o lingura mare de zahar la 1 borcan de 800 ml. Se inchid borcanele si se agita usor pentru a se dizolva zaharul.

Se pun borcanele intr-o oala cu apa si se pun la fiert la foc mic 15-20 de minute.

Se lasa sa se raceasca in apa

Mai multe despre aceasta reteta urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ciuperci la borcan pentru iarna

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Ciuperci rosioare , vinecioare - hulubite

Bureti iuti la borcan

Retete cu rosioare sau vinecioare - hulubite

Cultivarea usturoiului din seminte

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Recoltarea semintelor de rosii

Formarea capatanei la varza

Inmultirea crizantemelor

Arhivați

Afișați mai multe