Lapte la gaini - se poate oferi gainilor , puilor sau ratelor ?

 



Dacă dețineți găini, atunci vă întrebati dacă pot bea lapte și pot consuma alte produse lactate? În timp ce unii oameni se pot bucura de acestea, este întotdeauna important să ne întrebăm dacă alimentele sunt sigure sau chiar benefice pentru un alt animal, în special o pasăre ca un pui.

Puii  si gainille(chiar si ratele si curcile) le place laptele și toate formele de produse lactate. Nivelurile de grăsime dintr-o dietă modernă cu pui trebuie să fie între 4-6% din totalul dietei. Dacă alegeți să hrăniți păsările de curte cu lapte, rația de hrană trebuie compensată pentru conținutul de grăsime al laptelui și, prin urmare, cantitatea de lapte trebuie măsurată și controlată. 
Deci ,aa, găinile pot bea lapte și alte produse lactate. Gainilese bucură, în general, să consume lapte împreună cu o varietate de brânzeturi. Produsele lactate sunt o sursă bună de proteine ​​și alte vitamine și minerale, cum ar fi calciu; de care are nevoie un pui în dieta lor pentru o sănătate optimă și o bună producție de ouă. 

Cu toate acestea, laptele trebuie hrănit în cantități limitate și cu moderare pentru a preveni problemele digestive și suferința. Laptele degresat/cu conținut scăzut de grăsimi este de preferat, deoarece puii nu ar trebui să consume mai mult de 4-6% grăsimi totale în dieta lor.Din acest motiv, în calitate de proprietar, trebuie să luați în considerare cantitatea de lactate care mănâncă păsările dvs. - atât din lapte, cât și din brânzeturi. Prea multe lactate pot provoca suferință digestivă la păsările dvs. - care nu posedă sau produc în mod natural lactază. Aceasta este o enzimă necesară pentru descompunerea componentei lactozei din lapte.Din acest motiv, unii proprietari recurg la achiziționarea de opțiuni de lapte fără lactoză sau sunt mai atenți cu cât oferă în fiecare ședință. În plus, proprietarii a

u raportat că laptele de capră este o alternativă adecvată - și unii pui pot digera mai bine acest lucru. O altă opțiune, dacă puteți achiziționa, este să furnizați niște lapte crud. De obicei, puteți obține acest lucru de la fermieri - magazinele nu îl vând de obicei. Laptele crud nu a fost pasteurizat și, prin urmare, multe dintre enzimele necesare pentru a digera lactoza sunt încă prezente.
Puteti oferi maxim de doua ori pe saptamana.

Mai multe aflati in videoclipul de mai jos :

Comentarii