Motive pentru care gainile nu mai fac oua - de ce nu se mai oua gainile ?

 


Exista întotdeauna un motiv atunci când gainile încetează să depună ouă. De fapt, observarea acestui lucru te poate ajuta să identifici dacă sunt bolnave. 

Lumina zilei nu este suficientă 

 Pentru a depune ouă, gainile tale au nevoie de multă lumină naturală - cel puțin 14 ore pe zi și 16 ore sunt și mai bune. Aceasta înseamnă că în timpul iernii, lumina naturală poate scădea la mai puțin de 9 ore pe zi; gainile ar avea nevoie de încă 5 ore de lumină pentru a depune ouă. Soluția pentru aceasta este să plasați o lumină artificială în coșul lor și să setați aceasta pe un cronometru automat. 

Dieta lor 

Cel mai obișnuit motiv pentru care gainile tale au încetat să ouă este că este ceva în neregulă cu dieta lor. Le-ați schimbat recent dieta ? Porumbul este doar porumb măcinat. La hrănirea gainilor cu porumb productia de oua scade , asta se datorează faptului că porumbul nu conține multe proteine, iar găinile au nevoie de aproximativ 20 de grame de proteine ​​în fiecare zi pentru a continua să depună ouă.

Adăugări de gaini noi 

Gainile iubesc rutina, iar cea mai mică întrerupere a rutinei lor duce, de obicei, la lipsa oulor. Cea mai frecventă întrerupere de rutină pe care o experimentează este atunci când sunt mutate. Dacă tocmai ați introdus noi găini în curte, acest lucru le poate perturba, de asemenea, rutina și depunerea ouălor. Atunci când sunt introduse noi găini, tinde să existe unele împingeri în primele zile pentru a stabili noua ordine .

 Bătrânețe 

Dacă gainile alei îmbătrânesc puțin, atunci o scădere a depunerii ouălor este perfect naturală și de așteptat.In mod normal obțineți doar aproximativ 3 ani de ouă bună de la o găină. 

Bolile pot fi o cauză pentru ca gainile să nu mai depună ouă

Racelile, Paraziți: Acestia includ păduchi, acarieni și viermi duc la scaderea numarului de oua. Stresul, ca pentru majoritatea creaturilor, provoacă o scădere a productivității, iar în acest scenariu, asta înseamnă o scădere a producției de ouă. De exemplu, prezența prădătorilor poate speria o gainii atât de rău încât își pierde pene , nu mai mănâncă, slăbește și nu mai depune ouă . 

Găinile pot depune ouă așa cum vă așteptați, dar altcineva ajunge la ele înaintea dvs. În timp ce acesta ar putea fi un hoț de ouă uman, ar putea fi și un animal sau chiar una dintre găini care mănâncă ouăle.

O altă problemă potențială ar putea fi condițiile meteorologice. Indiferent dacă este extrem de cald sau extrem de rece, este posibil să observați o scădere a producției de ouă.

Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii