Conopida murata dulce acrisoara



 O reteta simpla de conopida murata dulce acrisoara la borcan pentru iarna.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

conopida

hrean sau frunze de marar

ardei iuti

morcovi rondele (optional)

sare

otet

zahar 

apa

Conopida se spala si se deface buchetele. Se aseaza in borcane curate iar printre ele se aseaza frunze de visin, hrean , ardei iuti si morcovi. 

La fiecare borcan de 780 ml se adauga 2 linguri de otet de 9  grade, 1 lingura de zahar si o jumate de lingura de sare grunjoasa pentru muraturi. Se aseaza bete de marar pentru a fixa conopida si pentru a evita iesirea ei la suprafata. Se completeaza cu apa, se inchid borcanele, se agita usor pentru a se dizolva sarea si zaharul.

Se pregteste o oala cu apa, se aseaza borcanele si se pun la fiert pentru sterilizare, la foc mic 20 de minute.

Mai multe despre aceasta reteta , in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Pomana sau tocana porcului - reteta ardeleneasca

Bolile ochilor la gaini si pui - Conjunctivită, Salmoneloza simptome si tratament

Trâmbița piticilor, Trompeta piticului, Trompeta neagră, Cornul abundenței sau Trompeta morților

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Metode naturale impotriva musculitelor negre

De ce se tulbură zeama murăturilor? De ce fac muraturile floare , se tulbura sau fermenteaza ?

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Conopida murata in saramura

Frunze de varza murata la borcan pentru sarmale

Arhivați

Afișați mai multe