Vinete la borcan pentru iarna

 


O reteta simpla si veche de vinete la borcan pentru iarna.

Avem nevoie doar de vinte, ulei si sare pentru muraturi.

Vinetele se aleg sa nu fie lovite sau stricate. Se pregateste o tava, se pune hartie de copt , se aseaza vinetele si se introduc la cuptor aproximativ o ora, pana can sunt coapte bine.

Le puteti praji i pe gratar dar coacerea in cuptor este cea mai indicata, deorece vinetele nu vor avea bucati de arsura de la coaja, caci in cuptor nu prea se ard.

Daca le coaceti la cuptor, va trebui sa le intoarceti , sa se cocca pe toate partile.

Dupa ce s-au copt, le lasam putin sa se raceasca apoi le curatam de cotoare si coaja.

Le putem pe un tocator si le tocam marunt. Putem folosi, de asemenea, robotul de bucatarie pentru a le toca. Se adauga sare, dupa gust, sa nu adaugati prea multa .

Se pregatesc borcane curate, se pun bunetele in borcane iar apoi se toarna putin ulei deasupra pentru a forma o pelicula protesctoare.

Se inchid borcanele, se pregateste o oala cu apa, se aseaza borcanele(apa ar trebui sa fie pana in apropierea capacelor)  si se pune la fiert 30 de minute la foc mic. Se opreste focul, se lasa sa se raceasca acolo, iar  a doua zi se mai sterilizeaza timp de 15 minute. Se lasa sa se raceasca tot in apa iar apoi se pun la rece.

Mai multe despre aceasta reteta , urmarita mai jos :

Comentarii