Cum folosim resturile de ciuperci in gradina

 


Pot fi compostate ciupercile?

Da, ciupercile sunt compostabile. De fapt, puneți toate ciupercile dorite în grămada de compostare . Fie că sunt ciuperci comestibile sălbatice sau comerciale, toate pot fi adăugate la composter, împreună cu alte resturi de bucătărie, cum ar fi legume, coji de ouă, frunze și materiale reciclabile organice care se găsesc în mod normal la grămadă. Cojile și tulpinile de ciuperci din bucătărie putrezesc destul de repede, deși ciupercile întregi pot dura ceva mai mult pentru a se descompune complet. 

Ciupercile întâmplătoare din jurul grădinii pot dura mai mult dacă capacele sunt destul de dure și lemnoase, cum ar fi poliporii de mesteacăn. Pentru a vă asigura că se descompun puțin mai repede, asigurați-vă că sunt umede. Și din moment ce sporii pot fi, de asemenea, o problemă, culegeți ciupercile devreme înainte ca sporii să aibă șansa să se acumuleze pentru a împiedica încolțirea copiilor în grămada de compost .

 Având în vedere atributele lor speciale, ciupercile adaugă mai multe beneficii unei grămezi sănătoase de compost. Pentru început, sunt bogate în potasiu, cupru și fosfor. O ciupercă portabella are mai mult potasiu decât o porție de suc de portocale . Ciupercile sunt singura sursă bună de seleniu din produse, deși majoritatea seleniului provine din cereale sau din surse animale. Adăugați ciuperci la grămadă și toate aceste bunătăți minerale devin parte din compostul finalizat. Compostul vă hrănește apoi plantele și grădina cu toate aceste minerale esențiale. Ele sunt, de asemenea, un fruct al unei rețele vaste de miceliu și, pe măsură ce rețeaua se extinde, eliberează enzime care se descompun în zaharuri de bază și nutrienți care hrănesc eficient plantele și le ajută să crească mai repede.

Pe măsură ce hrana este returnată în sol, dioxidul de carbon este emis pentru ca plantele să respire. În schimb, plantele oferă ciupercilor susținere pe care ciupercile nu le pot produce singure. Când ciupercile sunt în compostul final, beneficiile merg direct la legumele pe care le consumați.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii