Gogonele murate umplute cu morcovi




 O reteta de muratura pentru iarna, destul de rapid de facut, simplu si destul de aspectuoasa.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

gogonele

morcovi

usturoi

sare

otet

zahar

piper boabe

apa

Gogonelele se spala , se aleg doar gogonele tari si santatoase. Morcovii se curata si se taie rondele. Ustuoiul , la fel.

Se taie fiecare gogonea in jumatate dar nu de tot, ca un buzunarel , se indroduc morcovii felii si usturoil felii si se aseaza in borcane. De prepara o marinada din 1 l de apa la care adaugam 1 lingura de are grunjoasa , neoidata , pentru muraturi, 1 lingura de otet de 9 grade si o lingurita de zahar. Se amesteca bine pentru a se dizolva toate ingredientele. Se toarna marinada in borcane, in inchid borcanele si se aseaza intr-o oala cu apa pentru strilizare. Se fierbe la foc mic, 20 de minute.

Se lasa borcanele sa se raceasca in apa iar apoi se pot duce in camara sau beci.

Mai multe si mai exact, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii