Gogonele murate umplute cu morcovi




 O reteta de muratura pentru iarna, destul de rapid de facut, simplu si destul de aspectuoasa.

Avem nevoie de urmatoarele ingrediente :

gogonele

morcovi

usturoi

sare

otet

zahar

piper boabe

apa

Gogonelele se spala , se aleg doar gogonele tari si santatoase. Morcovii se curata si se taie rondele. Ustuoiul , la fel.

Se taie fiecare gogonea in jumatate dar nu de tot, ca un buzunarel , se indroduc morcovii felii si usturoil felii si se aseaza in borcane. De prepara o marinada din 1 l de apa la care adaugam 1 lingura de are grunjoasa , neoidata , pentru muraturi, 1 lingura de otet de 9 grade si o lingurita de zahar. Se amesteca bine pentru a se dizolva toate ingredientele. Se toarna marinada in borcane, in inchid borcanele si se aseaza intr-o oala cu apa pentru strilizare. Se fierbe la foc mic, 20 de minute.

Se lasa borcanele sa se raceasca in apa iar apoi se pot duce in camara sau beci.

Mai multe si mai exact, urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii

Postări populare

Cand se planteaza semintele pentru rasaduri

Metode de ingrosare a rasadurilor

Gusa de porc , slanina cu boia si usturoi

Cand se pun semintele pentru rasaduri pentru solarii

Ridichi plantate in cofraje de oua

Plantarea morcovilor - cand se seamana morcovii

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Legume care cresc la umbra

Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic

Ce punem in butoiul pentru o varza murata gustoasa si fara floare ?

Arhivați

Afișați mai multe