De ce trebuie sa taiem ardeii toamna ?

 


Metode de tăiere a plantelor de ardei la sfârșitul sezonului 

Principalele obiective ale tăierii plantelor de ardei la sfârșitul sezonului sunt: ​​
 să grăbească „colorarea” ardeiului 
 să forțeze fructele să se coacă înainte de apariția înghețului 

 Iată cele două moduri principale de tăiere a plantelor de ardei către sfârșitul sezonului. 

 1. Tăiați frunzele suplimentare pentru a lăsa lumina soarelui să ajungă la fructele în curs de dezvoltare Tăierea plantelor de ardei pentru a îndepărta orice frunze sau ramuri care se apropie direct de fructe la sfârșitul sezonului expune ardeii la lumina maximă a soarelui și grăbește sosirea culorii lor mature. Deși puteți mânca toți ardeii atunci când sunt verzi, multe tipuri de ardei sunt menite să se maturizeze la o culoare mai strălucitoare, care atrage mai bine mamiferele și păsările care mănâncă și dispersează semințele. De multe ori au un gust mai bun atunci când au ajuns la culoarea lor completă. Multe (dar nu toate) soiurile de ardei roșu, portocaliu, galben și chiar violet trebuie lăsate pe plante mult timp înainte de a-și dezvolta culorile bogate. Alte soiuri își manifestă culoarea strălucitoare chiar și atunci când fructele sunt imature. Dacă cultivați un tip de ardei care trebuie să se „coloreze”, tăierea frunzelor care stăpânesc grăbește procesul. Îndepărtați frunzele suplimentare de pe ardei pentru a crește lumina soarelui care ajunge la fructe La sfârșitul sezonului, tăiați toate frunzele peste fructe pentru a le încuraja să se coloreze înainte de sfârșitul sezonului. 

2. Plantele taiate forțează ardeii să se coacă și să se maturizeze la dimensiunea lor completă și la culoare mai repede 
Tăiați toate punctele de creștere cu aproximativ 3 până la 4 săptămâni înainte de sosirea primului îngheț așteptat. Acest lucru obligă toți ardeii rămași să se maturizeze și să se dezvolte la culoarea lor completă. Utilizați o pereche de tundere pentru a tăia cei mai de sus 3 până la 6 inci din fiecare ramură și lăstaș lateral. Îndepărtați, de asemenea, orice flori și fructe imature care cu siguranță nu se vor maturiza înainte de sosirea înghețului. Acest lucru obligă planta să-și schimbe energia în procesul de coacere. Acesta este cel mai simplu mod de a face ca fructele să se „coloreze” înainte de sosirea înghețului.

Mai multe , in videoclipul de mai jos;


Comentarii

Postări populare

Ciuperci la borcan pentru iarna

De ce fermenteaza sucul de rosii - bulionul ?

Ciuperci rosioare , vinecioare - hulubite

Bureti iuti la borcan

Retete cu rosioare sau vinecioare - hulubite

Cultivarea usturoiului din seminte

Branza - Cas in saramura la borcan pentru iarna

Recoltarea semintelor de rosii

Formarea capatanei la varza

Inmultirea crizantemelor

Arhivați

Afișați mai multe