Ce le dau gainilor toamna pentru a se oua zilnic



 Odata cu venirea toamnei ,  ziua se scurteaza iar gainile incep in mod natural sa nu mai faca oua, odata cu reducerea numarului de ore de lumina zilnica. Pentru a produce un ou o gaina are nevoie de o dieta in care 20 la suta din hrana lor sa fie compusa din proteine si geasimi.

Semintele de floarea soarelui sunt o modalitate excelentă de a oferi puilor tăi un aport de proteine. Există două tipuri de semințe de floarea soarelui: negre și dungi. Semințele negre au conținut mai mare de ulei - între 40 - 50%, în funcție de soi. Semințele dungi sunt mai mari, dar conțin doar aproximativ 25% ulei.

Ce fac semințele de floarea soarelui se sunt atât de bune pentru pui si gaini ? Au un nivel deosebit de ridicat de... 
 Vitamina „E” : cunoscută ca fiind vitală pentru sistemul imunitar al păsărilor de curte și un protector împotriva bolilor precum coccidioza, e.coli și bronșita 
.Proteine: nivelurile ridicate de proteine ​​(aproximativ 26%) fac din aceasta un stimulent excelent pentru pui în perioadele de stres, cum ar fi năpârlirea și vremea rece. 
 Ulei: nivelurile ridicate de acid linoleic  măresc greutatea și stabilesc puii pentru lunile de iarnă și adaugă la valoarea nutritivă (și greutatea) ouălor. 
 Antioxidanți : floarea soarelui este bogată în antioxidanți naturali  - un alt stimulent pentru sistemul imunitar.

Făina de floarea soarelui este, de asemenea, disponibilă, dar procesarea scade conținutul de ulei la aproximativ 13% - unele chiar și la 1%. 
D acă hrăniți în exces cu semințe de floarea-soarelui sau orice alt aliment bogat în grăsimi, puii tăi se vor îngrașa. Hrăniți ca deliciu, parte dintr-un regim echilibrat și numai atunci când puii si gainile au nevoie - când sunt năpârliți , pe vreme deosebit de rece și în momente de stres ridicat, cum ar fi după un atac de prădători . Și nu hrăniți în fiecare zi. O mână de semințe la 5-6 gaini,  la fiecare două sau trei zile este suficient.

Mai multe in videoclipul de mai jos :

Comentarii