Cand se culeg strugurii pentru vin ?

 


Recoltarea vinului este o perioadă dificilă, dar și una frumoasă. Pentru un vinificator, a ști când să recolteze este o chestiune de gust, pricepere și conștientizare. Un vinificator care observă mai multă activitate în podgorie , de exemplu, tocmai a primit o alertă de la Mama Natură că strugurii sunt copți - păsările, ratonii și urșii sunt întotdeauna pe primul loc pentru fructe dulci.

Dezvăluirea celor 5 semne revelatoare că strugurii sunt gata pentru recoltarea vinului 

Culoarea strugurilor. În mod natural, soiurile de struguri roșii vor trece treptat de la verde la roșu pe măsură ce se coc. Cu toate acestea, vinificatorii cu experiență știu că ar putea dura mai multe săptămâni, în funcție de vreme și de soiul de struguri, până să se instaleze adevărata coacere.

Culoarea tulpinilor și a semințelor de struguri: Când sunt coapte, vor fi maronii. 
Sugestii adăugate de la struguri: se vor plini pe măsură ce zaharul crește și vor fi ușor de smuls dintr-un ciorchim cu cât devin mai copți. 
Sugestie adăugată din semințele de struguri: gustați un strugure și semințele sunt ușor de mestecat când sunt coapte. Sunt de asemenea maro. 
Aromă. Strugurii copți sunt dulci, fără nicio urmă de amărăciune în pulpă sau semințe. 
Vinificatorii cu experiență vor căuta cele mai bune arome „varietale” care să se manifeste. Pe lângă această dovadă a maturității, vinificatorii se bazează și pe tehnologie pentru a ști când este timpul să culeagă strugurii. Vor lua un refractometru portabil în vie și vor măsura nivelul zahărului. Cu cât zahărul este mai mare, cu atât strugurii sunt mai copți.

Mai multe urmariti aici :

Comentarii