Nu aruncati plantele de Ardei! Pastreaza-le pentru anul viitor!

 

Dacă aveți plante de ardei în exterior și doriți ca acestea să prospere pe tot parcursul anului, le puteți aduce în interior. Această metodă vă permite să fiți înaintea jocului într-un fel. Știți deja ce aveți și puteți lucra cu el pentru a vă asigura că vă puteți bucura de cultivarea ardeilor în interior. 

 Dacă ardeii tăi au fost plantați direct în pământ, procesul de a le aduce înăuntru s-ar putea să nu fie ușor. Nu puteți pur și simplu să smulgeți planta și să o aduceți înăuntru așa cum doriți. Pentru a face acest lucru, utilizați o lopată de grădină ascuțită pentru a săpa în jurul plantei. De asemenea, asigurați-vă că capturați mult sol cu ​​planta.

 Ridicați imediat acea parte din pământ și puneți-o într-o ghiveci. Cel mai bine este să transplantați seara pentru a da timp plantei să se răcorească peste noapte și să se refacă. Așezați planta, împreună cu pământul, într-un ghiveci de plastic . Evitați materiale precum teracota în această etapă a procesului. Dacă aveți loc în ghiveciul de plantat, acum este un moment excelent pentru a adăuga niște compost . Încercați să vă abțineți de la adăugarea de pământ de grădină. Udați plantele, puneți-le într-un loc umbrit și lăsați-le să se odihnească pentru un timp. 

 Îngrijirea ardeilor aduși din afară 

Aducerea plantelor înăuntru necesită, de asemenea, să fii vigilent cu ele. Multe plante de ardei în aer liber tind să atragă dăunători, inclusiv afidele. Deci, veți dori să vă asigurați că nu ați adus niciunul în casă. Dacă găsiți insecte pe plante, scoateți-le și clătiți-le foarte bine. Dacă semnele dăunătorilor sunt numeroase, puneți planta în carantină departe de alte plante. Apoi, îl puteți trata cu un pesticid organic pentru plante pentru a scăpa de dăunători. Așa cum era de așteptat, va trebui să plasați planta acolo unde va avea acces ușor la lumina soarelui. Dacă aceasta nu este o opțiune, puteți folosi lumini de creștere ieftine pentru a oferi lumina necesară.

Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii