Anghinarea ca planta medicinala - pentru ce afectiuni sau boli este indicata

 


Deși anghinarea este considerată în mod obișnuit o leguma, partea de anghinare pe care o mănânci este de fapt bobocul unei flori înainte de a înflori. După înflorire, anghinarea devine o singură floare mov, dar majoritatea sunt recoltate pentru hrană înainte de a ajunge la acel punct.
Beneficii pentru sănătate 
Anghinarea este frecvent citată ca un superaliment, în parte din cauza nivelului ridicat de antioxidanți. Studiile arată o serie de beneficii dovedite și potențiale pentru sănătate ale anghinării.

Hipertensiunea arterială sau hipertensiunea arterială poate crește riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral. Un studiu a arătat că sucul de frunze de anghinare a ajutat la reglarea tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune ușoară . Deși studiile sunt încă în stadiile incipiente, cercetătorii cred că nivelurile ridicate de potasiu din anghinare pot fi un factor care contribuie la acest efect. 

 Scăderea colesterolului 

 Studiile timpurii sugerează că extractul de frunze de anghinare poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol . Deoarece cercetările asupra acestor efecte au fost limitate și dimensiunile eșantionului au fost relativ mici, totuși, anghinarea nu este încă recomandată ca tratament pentru colesterolul ridicat. 

 Sănătatea ficatului 

 Câteva studii mici au arătat că anghinarea poate îmbunătăți funcția hepatică pentru persoanele cu boală hepatică grasă nealcoolică . Deși nu există încă date despre efectul său asupra bolii hepatice grase alcoolice, există dovezi că extractul de frunze de anghinare poate contribui la sănătatea generală a ficatului. 

Nutrienți per porție 

O anghinare este o legumă sățioasă, bogată în nutrienți, care poate fi adăugată cu ușurință în planul dvs. de masă săptămânal. O anghinare medie are: 
 Calorii: 60 
Grăsime: mai puțin de 1 gram 
Sodiu : 120 miligrame 
Carbohidrați : 13 grame 
Proteine : 4 grame 

Pe lângă faptul că este un aliment fără grăsimi și cu conținut scăzut de sodiu, anghinarea este, de asemenea, bogată în nutrienți cheie, printre care: 
 Potasiu 
Fibre
Vitamina C 
Magneziu 
Folat

Mai multe urmariti in videoclipul de mai jos :

Comentarii