Cel mai bun ingrasamant natural pentru ceapa

 Ceapa are nevoie de mai mult azot decât fosfor și potasiu, așa că găsirea unui îngrășământ care poate furniza cantități mai mari din acel element decât celelalte devine crucială. Deoarece gunoiul de animale are cele mai mari concentrații de azot , este ideal pentru un câmp de ceapă.


Totusi ,utilizarea gunoiului de grajd proaspăt prezintă un risc pentru fructe și legume. Deoarece gunoiul de grajd de pui poate conține E. coli , folosirea lui pe culturile alimentare deschide aceste culturi la posibilitatea de a se contamina.


Gunoiul proaspăt funcționează bine pentru copaci, arbuști și iarbă, dar nu este sigur pentru culturile alimentare.


Cele trei componente principale ale produselor îngrășăminte sunt azotul, fosforul și potasiul. În timp ce toate plantele au nevoie de 17 elemente pentru a asigura o creștere adecvată, au nevoie de acestea trei în cantități mari.


Dacă ceapa sau alte plante nu pot obține aceste trei elemente (în plus față de celelalte) din sol, aer sau apă, ele nu își pot atinge potențialul maxim de creștere.


Gunoiul de pasare contine multe din elementele necesare pentru ca ceapa sa-si atinga potentialul maxim , adica sa fie mare.

Gunoiul de pasare trebuie uscat de cel putin 4 luni dar se si poate cumpara. se dizolva un pahar de 200 ml in 5 litri de apa. Se amesteca bine si se uda ceapa.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii