Usturoi la gaini si pui - beneficii

Usturoiul este regele plantelor medicinale... Are proprietăți antibacteriene, antivirale, antifungice și antiprotozoare. În plus, întărește sistemul imunitar, îmbunătățește creșterea în greutate corporală, crește digestibilitatea ingredientelor, scade colesterolul rău și, de asemenea, mărește parametrii de calitate a cărnii.


Zeci de studii științifice, evaluate de colegi,  au arătat fără îndoială că usturoiul este benefic pentru sănătatea și bunăstarea găinilor.


Promovează creșterea puilor slabi (și puii de carne, dar nu vom merge acolo) și chiar are un efect pozitiv asupra valorii nutriționale a ouălor.

Dar este important să nu exagerezi cu asta. Ca întotdeauna, este moderație în toate. Prea mult usturoi va interfera cu echilibrul bacteriilor din sistemul digestiv.


Testați-l în cantități mici, adăugându-l treptat în mâncare sau băutură. Nu încercați să puneți un bulb întreg de usturoi în apa găinilor dvs. dacă nu l-au mai băut niciodată - pur și simplu nu îl vor atinge.


Iată câteva cazuri în care s-a dovedit că usturoiul are un efect benefic asupra păsărilor de curte.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Un impuls pentru sistemul imunitar . Adăugați usturoi la mâncare sau băutură atunci când un pui pare în general „sub vreme”.  Susținerea sistemului imunitar ajută pasărea să se întărească și potențial să se vindece.

Protejează împotriva bacteriilor . S-a dovedit a fi activ împotriva bacteriilor, inclusiv a salmonelozei, colibacilozei și holerei. 

Omoara bacteriile „rele”. Antibioticele din hrana păsărilor sunt ilegale în unele țări și prost recomandate în altele, din cauza rezistenței crescute la acestea la om. Usturoiul poate fi folosit eficient ca înlocuitor.

Ajută producția de ouă de găină . Se știe că ajută la producerea de ouă mai mari, de mai bună calitate, cu un nivel mai scăzut de colesterol „rău”. 

Ajută puii subponderali sau care nu mănâncă . Usturoiul stimulează pofta de mâncare și ajută la promovarea creșterii. 

Descurajează acarianul roșu . 

Se crede că usturoiul alicină pe care îl conține face sângele găinilor, din care trăiesc acarienii, să aibă un gust ciudat. Dacă preferați un răspuns natural mai degrabă decât chimic la acarieni, merită încercat.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii