Ingrasamant cu drojdie fermentata pentru flori

 Îngrășământul natural din drojdie de panificație are o gamă largă de aplicații: stimulează creșterea plantelor, are ca rezultat o înflorire mai luxuriantă și întărește sistemul radicular, facilitând absorbția apei și a mineralelor din sol de către plante. De asemenea, limitează prezența microbilor adversi care duc la boli ale sistemului radicular și protejează împotriva bolilor fungice.



Un amestec de drojdie pentru susținerea plantelor poate lua două forme:


Îngrășământ cu drojdie nefermentată

Pentru a pregăti amestecul este suficient să folosiți 5 g drojdie uscată de panificație sau 10 g drojdie proaspătă și 1 L apă caldă. Se amestecă totul bine și se lasă timp de aproximativ 60 de minute. Soluția nu necesită diluare și este potrivită pentru utilizare după timpul indicat mai sus.


Îngrășământ cu drojdie fermentată

Este o formă mai puternică de îngrășământ decât se poate face din aceeași cantitate de drojdie - adăugați un pahar de apă călduță și 1 pahar de zahăr la 5 g de drojdie uscată sau 10 g de drojdie proaspătă. După 2 ore, adăugați 1 L de apă călduță și lăsați amestecul astfel creat la fermentat timp de 3-4 zile. După aceea și după diluarea corectă (1 pahar de soluție la 10 L apă) îngrășământul este gata de utilizare.


Sfaturi:


Cel mai bine este să folosiți acest îngrășământ la începutul primăverii și la sfârșitul verii. Dacă este necesar, poate fi folosit tot timpul anului. Cu toate acestea, nu trebuie utilizat mai des de o dată la 2 săptămâni. Pentru prepararea îngrășământului de drojdie putem folosi apa de ploaie colectată. Este lipsit de compuși ai clorului, ceea ce crește valoarea soluției astfel preparate. De asemenea, este posibilă utilizarea apei din spălarea legumelor. Acest îngrășământ poate fi făcut și din drojdie care și-a depășit data maximă înainte. Este o veste bună pentru cei care au surplus de drojdie pe care nu le-au folosit la timp.


Pulverizarea cu drojdie de brutărie poate fi folosită în cazul apariției unor boli precum boala petelor, mucegaiul, putregaiul cenușiu.

Comentarii