Cu ce tratam ranile provocate de defoliere sau copilire la rosii

 Tăierea roșiilor nedeterminate îmbunătățește producția de fructe prin eliminarea creșterii suplimentare care deturnează energia de la fructele în curs de dezvoltare. Eliminarea creșterii suplimentare redirecționează energia înapoi către fructe și reduce umbrirea fructelor, ambele acestea vor ajuta fructele să se maturizeze mai repede. Tunderea permite, de asemenea, un flux mai mare de aer în interiorul unei plante, ceea ce reduce umiditatea și accelerează uscarea oricăror frunze rămase. Acest mediu mai uscat este mai puțin favorabil pentru dezvoltarea bolilor fungice și bacteriene. Îndepărtarea frunzelor de jos ale unei plante de tomate servește un scop similar.


Decontaminați-vă degetele spălându-vă în mod obișnuit mâinile cu apă și săpun sau folosind un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool. Decontaminați foarfecele/tunelele (atât înainte de tăiere, cât și între fiecare plantă) tratându-le timp de cel puțin 30 de secunde cu alcool. Decontaminarea va ajuta la prevenirea răspândirii ciupercilor, bacteriilor și virușilor care cauzează boli.


Dupa defoliere si copilire, pentru a preveni aparitia bolilor ar fi bine sa aplicam si ceva pe tulpinile rosiilor pentru a preveni ca bacteriile sa intre prin aceste mici rani. Putem folosi cenusa ; pulverizam cenusa in jurul plantelor de tomate sau putem folosi macerat de urzica sau coada calului pe care il pulverizam pe zonele afectate.

Mai multe, in videoclipul de mai jos :

Comentarii