Rarirea morcovilor

 Morcovii și alte culturi similare de rădăcină sunt aproape întotdeauna însămânțate prea strâns. Este important să raresti morcovii, ei nu vor crește până la maturitate decât dacă au spațiu pentru a face acest lucru.


Rărirea morcovilor este atunci când eliminați unele dintre puii de plante la rând pentru a elibera spațiu pentru restul, astfel încât acestea să poată crește la dimensiunea maximă. În mod ideal, morcovii se raresc de două ori pe parcursul sezonului.


Pentru rarire, țineți planta de morcov între degetul arătător și degetul mare la nivelul solului. Trageți ferm pentru a disloca întreaga plantă din sol prin rădăcină. Movilati mai mult pământ în jurul rădăcinilor plantelor rămase. Morcovii se vor decolora dacă partea superioară a rădăcinii lor este expusă la lumina soarelui.


Începeți prima rărire când plantele au 8 cm înălțime. Căutați mai întâi cele mai mici și mai slăbite plante de îndepărtat din grădină sau cele care cresc una peste alta. Se subțiază plantele la o distanță de aproximativ o lățime de degetul mare. 

Rarete morcovii pentru a doua oară, aproximativ o lună mai târziu, la o distanță de aproximativ 4cm.

În timpul acestei a doua rariri, morcovii care sunt îndepărtați pot fi suficient de mari pentru a fi mâncați ca gustare. Morcovii mici sunt un plus delicios la salate și sunt, de asemenea, dulci și fragezi atunci când sunt prăjiți.

Morcovii pot fi transplantați dacă există o zonă a grădinii în care germinația a fost neregulată. Pur și simplu mutați plantele de morcov subțiate și plantați-le . Asigurați-vă că ii plantați foarte drepti sau veti ajunge cu morcovi strâmbi si mici! Movilați pământul în jurul rădăcinilor lor, având grijă să păstrați rădăcina dreapta și să udați.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii