Taierea usturoiului

 Veți observa de la începutul până la mijlocul lunii iunie că usturoiul trimite o tulpină din centrul plantei . Tulpina este mai groasă decât frunzele și se numește sageata . Sageata, dacă este lăsată pe plantă, va forma o floare și apoi va face sămânța .

Prin tăierea a esteia, cereți plantei să trimită toată energia ei pentru a crește dimensiunea bulbului , mai degrabă decât pentru a pune energie către flori și semințe. Deoarece bulbul este ceea ce consumam, vă recomandăm să tăiați aceste sageti. În plus, sagetile sunt delicioase și pot fi folosite la fel ca usturoiul.


Pentru a-ți tăia sageata , așteptați până când tulpina centrală se formează complet și crește deasupra restului plantei. Pe măsură ce crește, va începe să se îndoaie sau să se duca în sus. În acel moment, tăiați tulpina cât de mult puteți, fără a tăia frunzele.

Usturoiul își poate dubla dimensiunea în ultima sa lună de creștere, iar îndepărtarea sagetii poate crește dimensiunea bulbilor maturi cu 50 la sută.

Odată ce vedeti că lăstarul exuberant de bucle se formează la începutul verii, vei ști că recolta ta de usturoi este la doar o lună si jumatate distanță!

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii