Coada soricelului - beneficii pentru sanatate

 Numele latin Achillea provine de la miticul războinic grec Ahile, despre care se spunea că a folosit această plantă pentru a vindeca soldații răniți în război.


S-a demonstrat că ingredientele active ale coadei soricelului funcționează ca antibiotice, antioxidanți , antiproliferative. Aceste proprietăți fac din coada șoricelului un supliment de interes pentru aproape orice, de la scleroza multiplă la cancer. 


Vindecarea ranilor

Frunzele de coada șoricelului sau sucul obținut din frunzele sale au fost aplicate în mod istoric direct pe răni pentru a ajuta la vindecare. Se crede că acționează ca un antiinflamator și antioxidant atunci când este aplicat pe piele. 


Datorită proprietăților sale  antimicrobiene, este cunoscuta pentru capacitatea sa de a opri sângerarea (când este aplicata direct pe o rană), de a preveni infecția și de a ajuta circulația sângelui atunci când este administrat intern.


Frunzele și florile pot fi înmuiate în apă clocotită pentru a face ceai și sunt cel mai bine folosite proaspete atunci când sunt aplicate ca cataplasme pentru tratarea rănilor minore.

Puteți usca frunzișul și florile folosind un deshidrator, le puteți întinde sau agăța să se usuce la aer sau le puteți pune în cuptor la setarea „caldă”. Odată ce sunt bine uscate, este ușor să dezlipiți frunzele și florile de pe tulpini.

Atât frunzele uscate, cât și florile pot fi consumate intern sub formă de ceai, conservate în tincturi sau infuzate în uleiuri pentru a face unguente și creme.


Ceaiul de șoricel are o aromă dulce și ușor amară, aromată. Este un plus minunat pentru dulapul cu plante medicinale pentru a atenua simptomele ușoare ale răcelii și gripei, precum și afecțiunile digestive minore.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii