Sirop de cirese pentru iarna

 O reteta simpla de sirop de cirese care se poate pastra si peste iarna.



Avem nevoie de cirese si zahar, 1 kg de zahar la 1 l de sirop de cirese.

Ciresele se culeg fara codite, se spala bine si se pun intr-un vas mai adanc. Se presara zahar peste ele (zaharul va fi calculat la cantitatea totala).

Se inteapa putin cirese cu furculita sau cu un cutit si se lasa peste noapte sau cel putin 12 ore.

Apoi se pun la fiert 30 de minute. Se lasa putin sa se raceasca apoi se zdrobesc cu un tel. Se strecoara prin sita iar sucul obtinut se masoara. Se adauga zahar (1 kg de zahar la 1 l de sirop de cirese din care se scade cantitatea pusa la inceput peste cirese) si se pune la fiert la foc mic pana se ingroasa.

Daca se pastreaza pete iarna, se pune fierbinte in sticle si se inchide ermetic.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii