De ce cad florile la dovlecei si nu se leaga ?

 Există trei motive principale pentru care plantele de dovlecel își scutura florile și fiecare are câteva soluții posibile.


Iată ce poate face ca florile să cadă de pe plante:


1. Sunt flori masculine

Ca plante monoice, fiecare plantă de dovlecel produce atât flori masculine, cât și femele.


Puteți distinge o floare masculină deoarece se formează deasupra unei tulpini înguste, este mai îngustă la bază decât floarea feminină și nu are un stigmat în centru.


Masculii eliberează polen pe care albinele și alți polenizatori îl transmit stigmatei florii feminine.


După ce și-au îndeplinit datoria, cad din plantă.


Rețineți că, dacă le prindeți înainte ca acestea să cadă, sunt flori comestibile. La fel ca toate soiurile de dovleac de vară , dovlecelul tinde

să producă un număr de flori masculine înainte de a dezvolta flori feminine.


2. Polenizare slabă

Polenizarea slabă este de departe cea mai frecventă cauză a căderii florilor feminine fără a produce fructe.


Dovleceii sunt plante pragmatice: dacă simt că polenizarea nu este adecvată pentru ca florile să producă fructe mature, își lasă florile și înfloresc din nou pentru a-i încerca din nou atunci când condițiile sunt mai favorabile.


Dacă plantele înfloresc din nou, încercați să polenizați manual florile. De asemenea, rețineți că albinele sunt mai active pe vreme uscată.


Dacă toate florile sară după zile sau săptămâni de ploaie, este posibil ca plantele să reacționeze doar la o întârziere temporară a polenizării. În acest caz, situația se poate corecta de la sine, fără asistență din partea dvs., atunci când petecul de grădină se usucă.


3. Daunatori

Deși viermii sunt cea mai puțin probabilă explicație pentru căderea florilor, ei pot fi totuși cei care fac ravagii.


Moliile adulte nu vor reprezenta o amenințare pentru recolta dvs., dar produc larve cunoscute sub numele de viermi care pot mesteca direct prin tulpinile plantelor.


Aceste omizi plinuțe își fac daune noaptea. Ele taie tulpinile și le pot viza chiar și pe cele cu flori care cresc deasupra.


Urmăriți-vă puieții tineri și observați când încep să înflorească, astfel încât să vă puteți da seama dacă pierdeți doar florile sau și tulpinile viței  sau a tufișurilor, ceea ce ar putea indica o infestare cu viermi .

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii