Cum sa scapati de paduchii de la gaini - remedii naturale

 Verminozele sunt forme foarte frecvente de paraziți la pui. Nu sunt doar paraziți periculoși din cauza răului pe care îl fac direct păsărilor de curte, ci și, și mai important, pentru că îi fac receptivi la alte boli. Verminozele pot fi produse de viermi rotunzi numiți nematozi (viermi cu fir care se instalează în cultură, intestin sau stomac) sau de viermi plati numiți cestode (care trăiesc în intestin).

Acești paraziți pot ataca găinile care se hrănesc cu ouăle sau gazdele lor (cum ar fi muștele, melcii sau râmele). Ele pot fi purtate de păsări sălbatice, cum ar fi porumbeii și porumbeii, așa că este o idee bună să țineți puii departe de vizitatorii din afară.


Păduchii de polen sunt insecte aparținând ordinului Mallophagus care se hrănesc cu piele, pene, solzi și secreții sebacee.


DE CE SUNT PARAZIȚII PERICULOȘI PENTRU PUI?

Paduchii de polen sunt paraziti care fac ca puii sa devina enervant de mancarimi, ceea ce poate duce chiar si la moartea celor mai slabe exemplare. Acest parazit își petrece tot timpul atașat de găină și nu poate supraviețui mai mult de 5 zile departe de ea.

Depune ouă lângă cloaca găinii, ouă care eclozează în decurs de o săptămână: în două săptămâni noile exemplare sunt gata la rândul lor să se reproducă.


Păduchii , dacă nu altceva, sunt gazde care pot fi văzute cu ochiul liber : au aproximativ 2 mm lungime și o culoare maroniu deschis. Abdomenul lor are o formă alungită, capul este oval, iar sezonul de vârf este în iulie-august-septembrie. Cel mai bun remediu împotriva dăunătorilor găinilor este să nu-i ai, așa că este necesar să păstrezi adăpostul cât mai curat pentru a evita incursiunile acestora. O bună practică este curățarea temeinică a hrănitoarelor , cuiburilor, bibanilor și a igienizării periodice a locurilor în care se adună multe animale, în special în perioada verii (perioada de cea mai mare proliferare).


O regulă bună este să procedăm la dezinfestarea adăpostului cel puțin o dată pe an, care să fie crescută la o dată pe săptămână în perioada de vară dacă am avut deja infestări.

De fapt, vara păduchii de pui se răspândesc mai ușor, așa că verificarea mai des a stării cotetei reduce riscul de a-i lăsa să aibă loc liber.


Găinile atacate de păduchi prezintă diverse simptome, inclusiv:


pierdere în greutate

inflamație a pielii

scăderea ouatului

schimbarea bruscă a penelor

penaj ciufulit

nelinişte

tendință crescută de răsturnare

tendința de a se zgâria frecvent

Remediile eficiente pentru păduchii și acarienii care atacă păsările de curte includ usturoiul și uleiul de neem, pe care le putem pulveriza pe animale împreună cu apă caldă. Putem crea un amestec de 300 ml de apă, scorțișoară, levănțică, 30 ml de suc de usturoi, mentă și cimbru și apoi îl putem pulveriza pe găini câteva zile pe săptămână, timp de două până la trei săptămâni, până când dăunătorii sunt îndepărtați. De asemenea, florile si frunzele de soc puse in adapostul gainilor indeparteaza paduchii.



Comentarii