De ce castraveții înfloresc, dar nu produc fructe? O plantă de castraveți va înflori, dar nu va produce fructe dacă există o lipsă de flori masculine sau feminine pe plantă. Lipsa fructelor va apărea și din cauza polenizării slabe. Condițiile de creștere (cum ar fi temperatura, vremea și nivelul de azot) afectează, de asemenea, polenizarea și producția de flori.
Uneori, este nevoie doar de răbdare pentru a obține fructe din plantele tale de castraveți. Cu toate acestea, există momente în care puteți lua măsuri pentru a vă ajuta plantele de castraveți să producă fructe.
Lipsa florilor feminine (castraveții au flori masculine și feminine - iar florile masculine apar primele)
Lipsa florilor masculine (în soiurile de castraveți gineci, există mai ales flori feminine)
Lipsa polenizării (nu sunt suficiente albine și alți polenizatori)
Temperatura și vremea (prea rece, prea caldă sau prea ploioasă)
Nivelurile de azot din sol (prea mult azot reduce înflorirea)
La plantele de castraveți, florile masculine apar mai devreme decât cele feminine. La începutul sezonului de vegetație, plantele își pun mai întâi energia în producerea florilor masculine.
Florile masculine rămân pe plantă doar aproximativ o zi, apoi cad. Acest lucru poate fi descurajator pentru grădinarii noi.Cu toate acestea, nu este un motiv de îngrijorare, cel puțin nu imediat. Unele dintre cele mai timpurii flori masculine de pe o plantă de castraveți vor cădea înainte să apară orice flori feminine.
Dacă planta ta de castraveți are doar flori masculine, probabil că este prea devreme în sezon pentru ca florile feminine să apară. Dacă nu există flori feminine pe planta ta de castraveți mai târziu în sezon, atunci ar putea fi timpul să investighezi de ce (și să încerci să rezolvi problema).
Cum să crești florile feminine în castraveți
Plantele de castraveți ar trebui să înceapă să producă o recoltă de fructe odată ce florile feminine încep să apară. Cu toate acestea, dacă ați plantat prea târziu, temperaturile ridicate ar putea face ca unele dintre florile feminine să avorteze.
Temperaturile mai scăzute încurajează florile feminine să se formeze mai devreme și să rămână pe plantă. Cu toate acestea, temperaturile mai scăzute pot descuraja formarea florilor masculine la începutul sezonului. Dacă este necesar, dați-le puțină umbră în cea mai fierbinte parte a zilei pentru a le proteja de căldura soarelui. Chiar dacă aveți o mulțime de flori masculine și feminine pe planta dvs. de castraveți, ar putea exista totuși o întârziere în întărirea fructelor. Acest lucru se datorează faptului că castraveții nu se autopolenizează: au nevoie de albine pentru a transporta polenul de la florile masculine la cele feminine.
Vremea joacă, de asemenea, un rol în formarea florilor. De exemplu, vremea ploioasă poate împiedica albinele să-și facă treaba. Acest lucru va avea ca rezultat mai puține flori polenizate și mai puține fructe.
Nivelurile de azot din sol
Castraveții sunt hrănitoare grele, mai ales când vine vorba de azot. Cu toate acestea, este posibil să aveți prea multe lucruri bune.
Cantitățile excesive de azot pot arde plantele, mai ales atunci când sunt aplicate dintr-o dată. Cu toate acestea, prea mult azot poate avea un alt efect asupra plantelor de castraveți: producerea întârziată a florilor.
mai multe, in videoclipul meu de mai jos :
Comentarii
Trimiteți un comentariu