Indepartarea frunzelor la ardei pentru marirea productiei - copilire

 Este necesară tăierea plantelor de ardei?

La fel ca și roșiile , răspunsul este nu; nu este necesar. Dar are beneficii?


Tăierea plantelor de ardei la începutul sezonului

Principalele obiective ale tăierii plantelor de ardei la începutul sezonului sunt:

​​• să îmbunătățească ramificarea plantelor

• să încurajeze o bună producție de rădăcină

• să asigure o bună circulație a aerului


Tăiați plantele tinere de ardei la câteva tulpini principale la începutul sezonului pentru a deschide planta și a încuraja o mulțime de mișcare a aerului. Această metodă de tăiere a plantelor de ardei limitează bolile și crește cantitatea de lumină solară care ajunge în interiorul plantei. Deoarece bolile fungice se dezvoltă în condiții umede și umede, tăierea lăstarilor laterali suplimentari - în special a celor formați foarte jos pe plantă - menține aerul în mișcare și ajută frunzișul să se usuce rapid după o ploaie.

Tăiați frunzele de jos pentru a le ține departe de dăunătorii care locuiesc pe pământ. Limacșii și melcii și alți dăunători găsesc frunzele de ardei delicioase. Când frunzele de ardei ating solul sau sunt foarte aproape de pământ, acești dăunători de ardei au acces mai ușor la o sursă de hrană preferată. Utilizați o pereche ascuțită de mașini de tuns pentru a tăia toate frunzele de jos de pe plantele de ardei până când 12 cm de tulpină sunt fără frunze.


Tăiați frunzele deteriorate pentru a preveni răspândirea bolilor și îndepărtați toate frunzele care intră în contact cu solul pentru a descuraja bolile transmise de sol. Bolile fungice se răspândesc rapid de la frunză la frunză. 


Îndepărtați unii lastari din soiurile de ardei cu fructe mari pentru a promova o formă generală bună a plantei . Ardeii cu fructe mari, cum ar fi ardeiul gras au un obicei natural de creștere în formă de Y. Se recomanda tăierea oricăror lastari care amenință această formă naturală (lăstari mici care cresc din nodurile unde frunzele se întâlnesc cu tulpinile). 

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :


Comentarii