De ce se îngălbenesc și se usucă castraveții abia formați ?

 Vița de castraveti sănătoasă este în floare și ești încântat să începi să te bucuri de fructele muncii tale, dar observi că ai castraveți galbeni care in final cad de pe planta si nu se mai dezvolta.

Poate fi dificil să spui exact de ce castraveții tăi devin galbene și s-ar putea să nu știi niciodată sigur de ce s-a întâmplat. Dar în această listă veți găsi unele dintre cele mai frecvente cauze, astfel încât să le puteți restrânge.



SLAB SAU LIPSĂ DE POLENIZARE

Dacă florile feminine nu sunt niciodată polenizate, micii castraveți se vor îngălbeni și vor scăpa din viță  în curând.


Dar polenizarea slabă ar putea fi de vină pe fructele mature. Fiecare floare feminină trebuie polenizată de mai multe ori.


Când primește prea puțina polenizare, castravetele rezultat este de obicei malformat și de culoare galbenă sau portocalie.



UDARE NECORESPUNZĂTOARE

Un alt motiv potențial ar putea fi prea multă apă. Castraveții au rădăcini puțin adânci și doresc o umiditate uniformă asadar, le este greu să absoarbă ceea ce au nevoie din sol.


Udați adânc dimineața de câteva ori pe săptămână dacă in regiunea dvs. nu plouă. Lăsați centimetrul superior să se usuce între udari, dar nu mai mult de atât. 


DEFICIENȚE DE NUTRIENȚI

Lipsa nutrienților este o altă posibilă explicație. Deficiențele de nutrienți pot cauza probleme în timpul formării și coacerii fructelor, iar castraveții galbeni sunt adesea rezultatul.


Acest lucru este valabil mai ales dacă plantați castravetii în aceeași zonă în fiecare an, deoarece solul se poate epuiza în timp.

Aplicați un îngrășământ lichid organic la două săptămâni sau îmbrăcați-le lunar cu granule cu eliberare lentă pentru a le oferi ceea ce au nevoie.

VIRUS SAU BOALĂ 

Există o varietate de boli care vă pot ataca plantele și pot afecta fructele, dar cel mai frecvent este virusul mozaicului. Este posibil să vedeți frunze deformate, pestrite cu cafeniu sau maro, ca precursor al castraveților amari și galbeni. Tratați cu fungicid devreme, dar dacă continuă, distrugeți planta înainte de a se răspândi prin grădina dumneavoastră.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii