Cojile de banană sunt bune pentru rosii ?

 Cojile de banană sunt bune pentru grădini, deoarece conțin 42% potasiu (abreviat la numele său științific K), una dintre cele trei componente majore ale îngrășământului, împreună cu azot (N) și fosfor (P) și afișate pe etichetele îngrășământului ca NPK. De fapt, cojile de banană au cele mai mari surse organice de potasiu.


Potasiul ajută plantele în mișcarea nutrienților și a apei între celule. Potasiul întărește tulpinile plantelor și, de asemenea, luptă împotriva bolilor. Este deosebit de important pentru a crea flori și chiar face ca fructele să aibă un gust mai bun. Potasiul va face chiar și plantele mai rezistente la secetă. Fără suficient potasiu, plantele cresc prost în general. Mărește chiar și conținutul de proteine ​​din plantele tale.


Pe scurt, potasiul ajută plantele cultivate pentru rodirea și înflorirea lor, inclusiv tufele de trandafiri și pomii fructiferi, mai degrabă decât plantele cultivate pentru frunzișul lor, cum ar fi spanacul, salata verde și smogul.


Cojile de banană sunt un îngrășământ bun datorită a ceea ce nu conțin. Nu conțin absolut azot. În timp ce plantele au nevoie de azot (amintiți-vă de NPK de pe îngrășăminte), prea mult azot va crea multe frunze verzi, dar puține fructe . Aceasta înseamnă că cojile de banane bogate în potasiu sunt excelente pentru plante precum roșiile, ardeii sau flori. Cojile de banană conțin și calciu, care previne putrezirea capătului florii la roșii. Manganul din cojile de banană ajută la fotosinteza, în timp ce sodiul din cojile de banană ajută la curgerea apei între celule. Au chiar urme de magneziu și sulf, elemente care ajută la producerea clorofilei.


Puteți îngropa pur și simplu cojile de banană lângă plantele dvs., unde acestea își vor elibera nutrienții pe măsură ce se descompun. De asemenea, puteți prepara ceai de coajă de banană punând cojile de banană într-un borcan și acoperind cu apă. Lăsați acest lucru să se înmoaie o zi sau două și veți avea un îngrășământ lichid bogat în nutrienți. El se poate dilua u trei parti apa. Spre deosebire de îngrășămintele sub formă de pulbere sau solide, acest îngrășământ lichid merge direct la rădăcini și ajută imediat plantele. Aruncați cojile folosite într-o grămadă de compost sau îngropați-le în grădină langa rosii.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos:

Comentarii