Cenusa la ceapa - beneficii

 Ceapa este o legumă comună în multe grădini. Este ușor de cultivat și sunt un plus versatil pentru multe feluri de mâncare. Cu toate acestea, ceapa poate fi dificila când vine vorba de îngrijirea ei. O cerere care este adesea făcută de cultivatorii de ceapă este să se adauge cenușă în solul din jurul plantelor.


Cenușa este bogată în potasiu, care este un nutrient esențial pentru plante. Potasiul ajută plantele să crească și să se dezvolte corect. Este deosebit de important pentru ceapă, deoarece le ajută să producă bulbi mari și sănătoși. Adăugarea de cenușă în sol din jurul plantelor de ceapă va ajuta să vă asigurați că acestea primesc potasiul de care au nevoie pentru a se dezvolta.


Pe lângă potasiu, cenușa conține și alte minerale importante de care au nevoie plantele, precum calciul și fosforul. Aceste minerale pot ajuta la îmbunătățirea sănătății generale a plantelor tale.


Dacă intenționați să adăugați cenușă în grădina dvs., este important să o folosiți cu moderație. Prea multă cenușă poate fi de fapt dăunătoare plantelor, așa că este important să folosiți doar o cantitate mică. Puteți adăuga cenușă în solul din jurul plantelor de ceapă o dată la câteva săptămâni. Doar asigurați-vă că le adăugați în cantități mici și apoi udați bine zona.


Pe lângă faptul că furnizează nutrienți esențiali, cenușa poate ajuta și la îmbunătățirea drenajului în sol. Acest lucru este benefic în special dacă locuiți într-o zonă cu soluri argiloase grele. Drenajul adăugat va ajuta ceapa să crească mai uniform și va împiedica să devină plină de apă și stresată.


Cenușa poate ajuta, de asemenea, la descurajarea dăunătorilor și a bolilor. Când este aplicată în jurul bazei plantelor de ceapă, cenușa va crea o barieră care va ajuta la îndepărtarea dăunătorilor și a bolilor.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii