De ce nu infloresc cartofii si cand se scot cartofii noi ?

 Cartofii vecinilor tăi sunt în plină floare, în timp ce ai tăi nu arată nici cel mai mic mugure. Au întârziat sau s-au făcut niște gafe monumentale? Înseamnă asta că recolta de cartofi va fi un eșec?


Relaxeaza-te! Înflorirea nu este deloc necesară pentru ca cartofii să producă tuberculi. Unele soiuri înfloresc ușor, altele rar, altele deloc (cel puțin în regiunile nordice) și dacă fac sau nu schimbă nimic în privința recoltei. Este în mare măsură o chestiune de varietate, deși mediul este și el un factor. Dar, indiferent de motiv, nu vă va afecta rezultatele.


Unii grădinari se bazează pe cartofii lor care înfloresc pentru a le spune când să culeagă cartofi noi, pentru că de obicei atunci când înfloresc este și momentul în care planta începe să producă tuberculi. Deci, atunci când plantele lor nu înfloresc, nu sunt siguri când să recolteze.




Dacă asta este problema ta, aruncă o privire la plantele de cartofi ale vecinilor tăi. Când cartofii lor au înflorit o săptămână sau două, săpați în pământ la poalele uneia dintre plantele dvs. pentru a vedea dacă tuberculii au dimensiunea dorită.


Rețineți că cartofii noi nu se păstrează bine, așa că recoltați doar suficient pentru nevoile dvs. imediate.


Recolta principală


În ceea ce privește cultura principală, veți ști că este timpul să le dezgrohezi când aproape toate frunzele au devenit galbene. În condiții bune, puteți păstra cartofii maturi toată iarna.


 Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii