Cum se aplica bicarbonatul de sodiu in gradina ?

 Bicarbonatul de sodiu  este un agent antifungic eficient și ieftin. Este un remediu organic și ecologic pentru petele negre și bolile fungice precum mucegaiul care provoaca fainarea la rosii, castraveti, dovlecei. Ciuperca poate dăuna rapid plantelor și poate duce la ofilirea și moartea plantelor.  


Faceți fungicid cu bicarbonat de sodiu

1 Ltr. Apă

1 lingura Bicarbonat de sodiu

1 lingurita Săpun lichid

2 lingurițe de ulei vegetal

Amesteca-le si pulverizeaza pe frunzele plantelor de doua ori pe luna ca masura preventiva; sau pulverizați pe frunze la fiecare trei zile pentru a trata o problemă fungică existentă.


De asemenea, puteți pulveriza lângă baza plantelor pentru a proteja de melci, viermi , nematode și focare fungice, cum ar fi mucegaiul. În plus, acest amestec protejează împotriva afidelor, muștelor albe, tripsului, omizilor, acarienilor, gândacilor și furnicilor.


Când amestecul este consumat de insecte, eliberează dioxid de carbon în sistemul lor, care le omoară. Uleiul vegetal îi sufocă și, de asemenea, respinge sporii fungici.


Avantaje

Pe lângă faptul că este un fungicid și insecticid eficient, spray-ul de bicarbonat de sodiu are și alte avantaje precum:


Păstrează frunzele proaspete și curate

Îndulcește gustul roșiilor

Poate regla nivelul pH-ului solului

Dezavantaje

Are, de asemenea, anumite dezavantaje precum:


Bicarbonatul de sodiu este o sare. Deci, utilizarea excesivă a acestuia poate fi toxică pentru plante

Utilizarea constantă poate afecta creșterea plantelor

Acumularea de bicarbonat poate afecta nutrienții din sol asta in cazul gradinilor foarte mici sau a paturilor ridicate. In gradinile mari, puteti folosi bicarbonatul fara nicio grija.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii