Lapte pentru castraveti sau rosii

 

Aveti surplus de lapte? Folosește-l în grădina ta. Băutura nu este numai bună pentru organismul uman, dar este benefică și pentru plante. Laptele servește ca îngrășământ pentru grădina dvs. pentru a ajuta plantele să crească, precum și are atribute antifungice. 

Aceleași proprietăți care fac laptele bun pentru om, cum ar fi calciul și vitaminele B, sunt cele care beneficiază plantele. Calciul ajută plantele să crească , precum și previne putrezirea capătului florii, care poate fi cauzată de o deficiență de calciu. Această afecțiune este comună la plantele de roșii, ardei și dovlecei. 

 Proprietățile antifungice ale laptelui sunt bine cercetate în comunitatea științifică, cu rezultate de succes în tratarea mucegaiului praf , o afecțiune fungică care afectează multe culturi . Orice tip de lapte, inclusiv proaspăt, expirat, evaporat și praf, poate fi folosit într-o grădină atâta timp cât este diluat corespunzător. 

Amestecați laptele cu apă într-un raport de 1 parte lapte - 10 parti apa . Se pot uda castravetii cu aceasta solutie sau se poate folosi foliar adica prin puverizare. Eu ud si ma asigur ca laptele ajunge si pe frunzele de castraveti. Pentru a fi eficiente, fertilizarile si stropirile cu cu lapte trebuie utilizate preventiv trebuie repetate la fiecare 2 saptamani.

Mai multe, in videoclipul meu de mai jos :

Comentarii